reklama 11A

Göteborg hostí finále Světového poháru čtyřspřeží

Během Gothenburg Horse Show, která se letos odehraje ve dnech 22. – 26. února, se rozhodne o vítězi Světového poháru čtyřspřeží 2016/2017. Soupiska šesti finalistů, kteří budou v Göteborgu bojovat o titul, je již známá. Více se dočtete v příspěvku.
22.02.2017 09:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Foto: FEI

Finálové soutěže vozatajského Světového poháru jsou na programu v sobotu 25. a v neděli 26. února. Podle pravidel FEI postoupilo do finále po osmi základních kolech šest nejlepších jezdců. Ty doplnil jeden sportovec s takzvanou divokou kartou.
 
Bodování SP vede suverénně Australan Boyd Exell, který je tedy prvním finalistou. Na paty mu šlapou Nizozemci IJsbrand Chardon a Koos de Ronde. Do finále se podívá i Maďar Jozsef Dobrovitz a ze Švýcarska dorazí Jerome Voutaz. Dalším finalistou je Georg von Stein z Německa. Divokou kartu dostal od FEI domácí švédský jezdec Fredrik Persson.
 
Švédsko tedy může očekávat tu nejlepší podívanou, jakou může vozatajský sport v halovém podání nabídnout. Boyd Exell je dlouhodobě nejlepší jezdec světového žebříčku v kategorii čtyřspřeží, je úřadujícím mistrem světa a držitelem titulu jezdec roku za sezonu 2015, ten se uděluje napříč jezdeckými disciplínami.
 
Exell ovládl pět z osmi základních kol. Vyhrál ve Stockholmu, Ženevě, Londýně, Lipsku a v Bordeaux. Konkurovat v základních kolech mu dokázali jen IJsbrand Chardon (NED), který zvítězil hned v úvodu ve Stuttgartu a také v Mechelenu, jedno z kol vyhrál jeho krajan Koos de Ronde, a to SP v Budapešti.
 
Mítink v Göteborgu přinese zaručeně napínavou podívanou, v minulé sezoně vedl Exell stejně suverénně jako letos, a nakonec jej ve finále dokázal porazit IJsbrand Chardon. Necháme se tedy překvapit, jako dopadne finále letos.
 

Webové stránky GHS v Göteborgu jsou ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE