reklama 11B

Exell po boji vítězem Světového poháru v Lipsku

Závěrečnou soutěží mezinárodních závodů Partner Pferd v Lipsku bylo další kvalifikační kolo Světového poháru ve spřežení. V neděli 22. ledna se do finálního boje dostal Exell, Voutaz a Chardon. Desetiny vteřiny nakonec rozhodly ve prospěch Exella…
23.01.2017 09:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

osmi jezdců, kteří nastoupili do prvního kola, se nejlépe představil Švýcar Jerome Voutaz. Po přepočtu chyb na vteřiny se jako jediný dostal pod 120 vteřin. Pouze dva jezdci totiž dokončili toto kolo bezchybně. Druhý nejlepší čas kola měl Koos de Ronde, nakonec však nepostoupil mezi tři nejlepší.  Dvě chyby ho totiž připravily o účast, když skončil těsně čtvrtý.

třetí pozice se do rozjížďky pro nejlepší dostal Boyd Exell, který takelitní trojice zahajoval. V druhé jízdě se již vyvaroval chybám a ukázal technicky velmi dobře zvládnutou jízdu, navíc se do cíle dostal velmi rychle. Jeho čas se zastavil na 109,20 vteřin. Ijsbrand Chardon coby druhý na startu taktéž dokončil bez chyb, i pes všechny snahy však na Exella ztratil více jak dvě vteřiny.

Za velkých ovací přijel do arény poslední startující Jerome Voutaz. Jezdec měl od počátku velmi dobrý čas a při nájezdu na most, což byla třetí překážka od konce, bylo jasné, že výsledek bude velmi těsný.  Jezdec se za povzbuzování snažil ještěposledních metrech přidat. Nakonec Švýcar ztratil 0,21 vteřiny, které ho zařadily na druhé místo. Jerome Voutaz však bral plný počet bodů, protože Boyd Exell závoditLipsku na divokou kartu, a tedy si nepřipisoval žádné body.

Připravená trasa prověřila startující jak po technické, tak rychlostní stránce. Střídaly se totiž pasáže technicky náročnétěmi, kde se dalo výrazně přidat a získat pár vteřindobru. Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE