reklama 11A

Jezdectví na paralympiádě v Riu je již minulostí

V pátek 16. září se na paralympijských hrách v Riu de Janeiru uzavřely volnými úlohami soutěže v paradrezuře. Českou republiku reprezentovala výborně Anastasja Vištalová. Podívejme se podrobněji na výsledky ze všech skupin…
17.09.2016 11:22  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto: FEI

Česká jezdkyně Anastasja Vištalová soutěží v klasifikační skupině Ia. Na paralympiádě v Riu startovala s klisnou Latou Brandis a společně byly první dvojicí v českých barvách v historii paralympijských her.
 
V pondělí 12. září zajela Anastasja týmovou úlohu za 69,391 %, což stačilo na krásné třinácté místo. Další úlohou byla soutěž jednotlivců o tři dny později. V dokončila česká dvojice na šestnácté příčce. Celkově v součtu to bylo třinácté místo, což o pouhých pět pozic nestačilo na postup do poslední úlohy– Freestylu.
 
Ve všech skupinách se udělovaly dvě sady medailí. První za individuální úlohy, druhá za Freestyle. Napříč skupinami pak bylo vyhlášeno také týmové hodnocení.
 
Ve skupině Ia dominovaly britské jezdkyně. Zlato z úlohy jednotlivců i z volných sestav získala vítězka LPH 2012 v Londýně Sophie Chrisitansen na Athene Lindebjerg. Obě stříbra vybojovala také Britka Anne Dunham s koněm Ljt Lucas Normark. Také obě bronzové medaile mají jednoho držitele, a tím je Brazilec Sergio Oliva na Coco Chanel.
 
Mezi jezdci zařazenými do Ib se na stupních vítězů v obou úlohách objevila také stejná trojice. Úlohu jednotlivců vyhrál Rakušan Pepo Puch na Fontainenoir, stříbrný byla dvojice Lee Pearson a Zion (GBR) a bronz vybojovala dánská jezdkyně Stinna Kaastrup na Smarties. Ve volné úloze se první dva jezdci prohodili. Zlato putuje díky Lee Pearson do Británie a stříbro má Pepo Puch. Bronz získala opět Stinna Kaastrup.
 
Úloha jednotlivců skupiny II měla následující pořadí: zlato brala Britka Natasha Baker na Cabral, stříbro a bronz nizozemské jezdkyně Demi Vermuelen a Rixt Van Der Horst. Ve Freestylu opět nenašla přemožitele Natasha Baker, druhá byla Nizozemka Rixt Van Der Horst a bronz získala německá dvojice Steffen Zeibig a Feel Good 4.
 
Norka Ann Catrhin Lubbe na Donatellovi vyhrála úlohu jednotlivců skupiny III. Druhá vyla Susane Sunesen z Dánska a třetí Louise Etzner Jakobsson (SWE). Volnou úlohu ovládla Sanne Voets z Nizozemí, stříbro si odvezla Ann Catrhin Lubbe a bronzovou medaili převzala Louise Etzner Jakobsson.
 
Poslední skupinou je IV. Zde opět zlato v jednotlivcích získala Britka, tentokrát Sophie Wells na koni Valerius. Druhé místo obsadila Michele George z Belgie a třetí příčku získal Frank Hosmar (NED). Volnou sestavu ovládla Michele George s Rainmanem, stříbro si na krk pověsila Sophie Wells a třetí byl Frank Hosmar.
 
Pohledem do výsledků jednotlivých skupin je jasné, že Velká Británie je nejúspěšnější zemí co do zisku medailí, a Britové také vyhráli hodnocení týmů. Stříbro putuje do Německa a bronz do Nizozemí.
 

Kompletní výsledky z LPH v Riu najdete TADY




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE