reklama 11A

Klisna Lata Brandis odletěla na paralympiádu v Riu

V sobotu 3. září odletěla klisna Lata Brandis společně s dalšími evropskými koňmi na paralympijské hry v brazilském Riu. Na letiště v belgickém Lutychu jí doprovázel tým kolem Michaely Habáskové. Podívejte se na fotogalerii, jak probíhal odlet!
04.09.2016 01:54  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
Redakce Jezdci.cz přibalila české výpravě kameru s fotoaparátem, díky čemuž se nyní můžete podívat na fotogalerii zachycující cestu na letiště a poslední chvíle před odletem koní
 
„Cesta byla hodně náročná, možná více pro nás, nebo pro koně. Snažili jsme se dělat hodně pauzy, aby si klisna co nejvíce odpočinula. Cesta nám trvala do Cách zhruba 12 až 13 hodin, tam jsme kobylku vyložili, nechali jsme tam přenocovat a druhý den jsme pokračovali směr Lutych.  Předání koní mělo proběhnout mezi 6. a 9. hodinou, což jsme zvládli bez problémů,“ popisuje Michaela Habásková
 
„Organizace byla opravdu výborná a všichni pracovníci nám velmi ochotně se vším pomáhali. Latu Brandis jsme ubytovali v tamních stájích, mohli jsme kdykoliv kontrolovat, pečovat o , případně povodit. – Samotný odlet probíhal opět velmi hladce. Ve vyhrazeném prostoru k nakládání jsou tři vrata, k nimž najedou přepravní kontejnery. Koním to nepůsobí žádný stres, jelikož přepravníky jsou podobné jako běžným vozíkům, kterými vozíme koně na závody. Lata se před kontejnerem sice na chvíli zastavila, ale pak bez problémů nastoupila,“ dodává Michaela Habásková.
 
Do Ria zamířily hned dvě letadla, přičemž Lata Brandis letěla v druhém, které odlétalo po 15. hodině (zhruba hodinu po tom prvním).
 
Z cesty Laty Brandis do Ria by měla Česká televize odvysílat krátkou zpravodajskou reportáž!



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE