reklama 11B

Jezdecký festival v Lysé nad Labem letos počtvrté

Ve dnech 22. až 26. března se koná již čtvrtý ročník divácky velmi oblíbeného Jezdeckého festivalu. Jeho dějištěm je již tradičně výstaviště v Lysé a opět jistě nadchne nejen skalní příznivce koní a jezdectví. Více se dozvíte ve videopozvánce...
20.03.2017 13:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

VIDEOPOZVÁNKU DO LYSÉ SLEDUJTE ZDE

Pět dní festivalu nabídne průřez pěti jezdeckými disciplínami. Jezdci se představí celkem v 36 oficiálních soutěžích pod hlavičkou České jezdecké federace a v dalších jezdeckých ukázkách. Program jednotlivých dnů se bude zásadně lišit a rozhodně se vyplatí navštívit festival opakovaně.

Středa je již tradičně spojena se soutěžemi dětí na pony. V Lysé bude zahájena sezona celoročních seriálů Pony liga a Pony extraliga. Novinkou se stane dvoukolová soutěž "Malý-velký jezdec", jež je určena pro děti do 16 let, které budou sedlat poníka i velkého koně. 

Čtvrtek bude ve znamení finále Zimního jezdeckého poháru České jezdecké federace v parkurovém skákání. Poslední kolo bude výjimečné tím, že jezdci získají dvojnásobný počet bodů oproti kolům předchozím. 

Lákadlem čtvrtečního programu bude i derby, tedy soutěž v halové všestrannosti, kdy dvojice budou překonávat klasické parkurové překážky i terénní skoky, které známe z cross-country. 

O den později, tedy v pátek 24. března, vyvrcholí parkurová část festivalu Grand Prix Czech Equestrian Teamu. Té navíc bude přecházet další novinka letošního rozpisu závodů, týmová soutěž dvojic nazvaná Jump Team. Posledním bodem pátečního programu bude turnaj Pony-games, soutěž pro družstva dětí na ponících.

Divácky nejoblíbenější sobota nabídne nejvíce jezdeckých odvětví. Na dopoledne se mohou těšit příznivci drezury, kterou je možné pro laickou veřejnost přirovnat ke krasobruslení na koni. 

Připraveny jsou převážně atraktivní volné sestavy na hudbu, a to až do nejvyšší sportovní úrovně Grand Prix. Odpoledne pak bude patřit další z disciplín postavených na estetice, a to gymnastice na koni, tedy voltiži. 

Parkur bude v sobotu zastoupen podvečerní adrenalinovou soutěží Mini-maxi a na programu bude také další z novinek letošního programu – Jump and Drive neboli štafeta parkurových jezdců a vozatajů, která odstartuje večerní show plnou zajímavých vystoupení. 

Neděle se ponese ve znamení vozatajských závodů, jež provází vždy bouřlivá atmosféra. K vidění budou zápřeže pony i velkých koní. Soutěžit budou v kategoriích jednospřeží, dvojspřeží a čtyřspřeží. A bude se zároveň jednat o finále Zimního Jezdeckého poháru v této disciplíně.

Podrobnosti o Jezdeckém festivalu najdete na internetových stránkách www.jezdeckyfestival.cz

Pokud nebudete mít možnost ve dnech 22. až 26. března zavítat na výstaviště v Lysé nad Labem, pak si nezapomeňte alespoň naladit naší internetovou televizi EquiTV, kde na adrese www.equitv.cz poběží po celých pět dní živý on-line přenos.

Dle zkušeností z předešlých ročníků lze očekávat více než 50 hodin živého vysílání. V dalších dílech Jezdeckého magazínu vám samozřejmě nabídneme souhrn toho nejzajímavějšího, takže se těšíme brzy opět na viděnou!




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE