reklama 11C

Irsko má zlato na skokovém ME Göteborg 2017

V rámci třetího kola skokového mistrovství Evropy ve švédském Göteborgu vrcholila především týmová soutěž. O konečném pořadí rozhodovali čtvrtí jezdci a v pátek 25. srpna se ze zisku zlata nakonec radoval tým Irska před Švédy a Švýcary…
26.08.2017 08:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Foto Tomáš Holcbecher

Irský tým nastoupil do druhého kola týmové soutěže pouze ve třech, neboť Bertram Allen nestartoval. I s tímto hendikepem se jim však vedlo skvěle. Všichni tři členi týmu, tedy Shane Sweetnam, Denis Lynch i Cian O´Connor, dokončili bezchybně. Celkem si tak tým připsal pouze 12,11 trestných bodů, což stačilo s přehledem na vítězství. Irové dokonce měli soutěž tak dobře rozjetou, že poslední jezdec týmu věděl, že si může dovolit i jednu skokovou chybu.

O pořadí na druhém místě rozhodovala jízda čtvrtých jezdců daných týmů. Nakonec bronz získali domácí Švédi, neboť finišující Peder Fredricson dokončil bezchybně. Tým si tak připsal celkem 18,21 bodů. Naopak za Švýcarsko startoval jako poslední Steve Guerdat, který se nevyvaroval s klisnou Bianca jednomu shození. To tým posunulo právě na třetí příčku konečného pořadí.

V individuální soutěži se díky opět bezchybnému výkonu stále drží na čele domácí jezdec Peder Fredricson. V pátek přidal na konto další nulu a navíc s koněm H&M All In předvedl velmi pohlednou jízdu.  Na druhé místo se posunul Martin Fuchs s koněm Clooney 51 (2,03 trestných bodů) a elitní trio aktuálně uzavírá Shane Sweetnam s koněm Chaqui Z (2,10 trestných bodů).

Do třetího kola se probojovaly také dvě české dvojice. S velmi náročným parkurem si poradil lépe Ondřej Zvára, který s Cento Lanem třikrát chyboval a k tomu přidal jeden trestný bod za čas. Dvojice se tak rozloučila s evropským šampionátem konečným 39. místem. Zároveň se stali nejlepší českou dvojicí letošního evropského šampionátu.

Emma Augier de Moussac tentokrát s Divou inkasovala 18 trestných bodů, což ji posunulo na konečné 48. místo výsledkové listiny. Češi však nebyli zdaleka jediní, kteří si připsali dvojciferný výsledek v tomto kole.  Zuzana Zelinková a Kamil Papoušek se do třetího kola nedostali.

Kompletní výsledky naleznete ZDE.




Štítky: MEGöteborgIrsko
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE