reklama 11A

Z Čechů zahájil na ME v Göteborgu nejlépe Zvára

Ve středu 23. srpna bylo na programu mistrovství Evropy v parkurovém skákání v Göteborgu první kolo hodnocené jako honební. Nejlépe vyšlo Ondřejovi Zvárovi, který s Cento Lanem nechyboval. Čistá byla i Emma de Moussac s Divou…
23.08.2017 14:24  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ondřej Zvára s Cento Lanem. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz / Kateřina Návojová
 
Honební parkur s překážkami do 150 cm čekal v úvodu mistrovství Evropy seniorů v parkurovém skákání na jeho účastníky. V soutěžích hodnocených právě podle tabulky C se chyby na překážkách přepočítávají na sekundy, a podle celkového dosaženého času se určuje pořadí. 
 
Pro druhé kolo pak vítěz odchází bez bodového zatížení a dalším dvojicím jsou podle klíče přepočítány výsledky do trestných bodů, s nimiž pokračují dále šampionátem.
 
S nulou vstupuje do dalšího klání medailista z olympiády v Riu Švéd Peder Fredricson, který s koněm H&M All In překonal parkur bez chyb a v nejlepším čase 75,70 sekundy. Druhé místo obsadil Němec Marcus Ehning na Pret A Tout s časem 76,88, třetí dojela vždy velice rychlá dvojice Luciana Diniz (POR) a Fit For Fun. 
 
Nejvýše postavený z chybujících jezdců je irský reprezentant Cian O´Connor v sedle Good Luck. Chyby bude zřejmě litovat, protože jeho čistý čas by stačil na druhé místo. Takto se s výsledkem  80,20 zařadil na desátou příčku.
 
Nejlépe z českých jezdců si vedl Ondřej Zvára s Cento Lanem. Kurz překonal bez zaváhání, čas 86,33 stačí na dvaačtyřicátou příčku. O dvě místa za ním je Emma de Moussac, která s Divou rovněž nechybovala. Zuzana Zelinková v sedle Caleriho II přivezla jednu chybu a její výsledek byl 90,81 sekundy. Kamil Papoušek s Centisimem shodil dvě překážky a výsledný součet s časem dal skóre 93,22.
 
Ve čtvrtek 24. srpna je na programu první kolo soutěže družstev.
 

Výsledky z ME v Göteborgu najdete v tomto odkazu




Štítky: MEskokyGöteborg
reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE