reklama 11A

Němci mají týmové zlato z ME seniorů v drezuře

Ve středu 23. srpna se v rámci ME v Göteborgu rozhodovalo o medailistech z drezurní soutěže družstev. S náskokem 13 % v součtu tří nejlepších jízd zvítězil tým Německa. Více včetně galerie Tomáše Holcbechera najdete v článku níže...
24.08.2017 08:14  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Fotogalerie: Tomáš Holcbecher
 
Německé družstvo ve složení Isabell Werth (Weihegold OLD), Helen Langehanenberg (Damsey FRH), Sönke Rothenberger (Cosmo) a Dorothee Schneider (Sammy Davis Jr.) vybojovalo zlato na ME seniorů v drezuře, které se koná v Göteborgu. 
 
Ze čtyř úloh Grand Prix, které Němci předvedli, se nezapočítával výkon Dorothee Schneider, za který dostala 74,586 %. To vypovídá o ohromné síle německého celku. Rothenberger s Cosmem zajel za 78,343 %, Langehanenberg předvedla výkon oceněný známkou 74,986 %. Jediná dvojice z celého startovního pole, a to ta dlouhodobě nejlepší na světě Isabell Werth a Weihegold, dostala ohodnocení přes 80 % - přesněji 83,743. 
 
„Kdo by si představil, že s dvěma jinými koňmi v sestavě dokážeme vyhrát po olympijských hrách opět týmové zlato“, řekla na tiskové konferenci Isabell Werth. Ta je skutečnou hvězdou německé ekipy, ale i celého šampionátu. Za dvaapadesátiletou historii mistrovství Evropy byla u devíti triumfů Německa. 
 
Stříbro získali Dánové, v jejichž řadách se výborným výkonem 78,300 % blýskla dvojice Cathrine Dufour a Atterupgaards Cassidy. Třetí místo obsadili jezdci Švédska.
 
Drezurní ME pokračuje individuálními soutěžemi. V pátek 25. srpna je na programu Grand Prix Special, o den později se rozhodne o mistrech v Grand Prix Freestyle.
 

Výsledky z ME najdete v tomto odkazu




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE