reklama 11B

Ohlédnutí Vištalové za paradrezurním ME 2017

Českou republiku na letošním mistrovství Evropy v paradrezuře reprezentovala jedna zástupkyně, a to Anastasja Vištalová. S klisnou Dominique se bohužel představila pouze v rámci 1. kola, neboť druhé bylo určeno pro týmy. Přinášíme její zhodnocení…
25.08.2017 13:01  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

„Samotný výsledek nad 65% sám o sobě špatný není, pro mě to však není "žádná sláva", myslím, že jsme byly připraveny podat ještě lepší výkon,“ zhodnotila Anastasja Vištalová. S klisnou Dominique startovala v úterý 22. srpna a výsledek 65,142 % je zařadil na třináctou pozici ve výsledkové listině. Bohužel to na postup do finále nestačilo a pro českou jezdkyni skončilo mistrovství Evropy již po tomto kole.

„Až na místě po příjezdu, večer před startem, jsem se dozvěděla o definitivní změně pravidel, která neumožňuje jednotlivcům jet týmovou soutěž, což je například oproti drezuře poměrně nefér. Jednotlivcům se do světového žebříčku započítává pouze jedna úloha, ale týmovým jezdcům rovnou dvě. Také do finále se tím pádem postupuje na základě výsledků z individuálního testu namísto kombinace Team test + individual test,“ popsala vývoj česká jezdkyně. Proto se mohla představit pouze v úterý a nikoliv ve středu, tedy v týmové soutěži jako jednotlivec. „Byla pořád naděje, že když se to první den nepodaří úplně dle představ, dá se druhý den vylepšit."

 „ČR bude proti této změně spolu s dalšími státy podávat protest. Nicméně tato změna, respektive nemožnost jejího vstřebání, mě tak trochu vykolejila. V kombinaci s prostředím a obrovským chtěním podat co nejlepší výkon jsem v sedle nervozitou ztuhla, čímž jsem vyvolala spasticitu danou mým handicapem. Ta znemožnila mé kobylce pravidelný pohyb vpřed. Všechny cviky byly naprosto plynulé, ovšem absence pohybu, respektive, to, že nešla pravidelně a svižně dopředu, mně stálo cenný postup do finál,“ popsala pocit ze své jízdy česká reprezentantka.

Na konečné výsledky paradrezurních soutěží se můžete podívat ZDE.




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE