reklama 11D

Historie hal v ČR: první spřežení ve Slatiňanech

Krytá hala, která se nachází v areálu hřebčína ve Slatiňanech, jenž patří pod Národní hřebčín Kladruby nad Labem, má jedno prvenství. V roce 2006 se v ní konaly první halové oficiální závody spřežení. Více o slatiňanské hale najdete v naší rubrice.
19.01.2017 09:04  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12C

Zimní Jezdecký pohár spřežení se ve Slatiňanech pojede 11. února. Foto: Ivan Krejza

Hala je součástí areálu slatiňanského hřebčína. Vystavěna byla v letech 1976 až 1978, s cílem tréninku starokladrubských koní, kteří se ve Slatiňanech chovají. Halu stavěla VSCHK (výzkumná stanice pro chov koní) v rámci rozvoje výzkumné stanice v oblasti výzkumné a technickohospodářské za pomoci  Státního plemenářského podniku Praha.
 
Vnější rozměry haly jsou 60 x 24 m, plocha pro trénink je 55 x 22 m. Na rok 2018 plánuje hřebčín celkovou rekonstrukci. Nyní je hala průběžně udržována, povrch je písčitý s geotextilií, měněn byldvakrát
 
V roce 2017 zažije hala celkem čtyřikrát skokové soustředění s Ludvíkem Jandourkem. Čeká také soustředění reprezentace spřežení. Z trochu jiného soudku je turnaj v pétanque, ten je na programu 4. února. Pravidelně pak ožívá hala při závodech v dámském sedle, které se budou konat 8. dubna
 
Zajímavostí je, že hala byla dějištěm vůbec prvních oficiálních závodů v halovém spřežení, které se konaly v roce 2006. Letos tam také v zimě zamíří vozatajové, aby 11. února změřili síly v Zimním Jezdeckém poháru.



Štítky: halySlatiňany
reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE