reklama 11A

Historie hal v ČR: velkorysá hala v Nových Zámcích

Jezdecký areál v Nových Zámcích nedaleko Litovle je dalším místem, které nabízí v zimních měsících možnost využit k závodním i tréninkovým účelům halu, lépe řečeno dvě jezdecké haly. Podrobné informace k novozámeckým halám přinášíme níže.
12.01.2017 14:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 

Jezdecký klub Nové Zámky je provozován zčásti v bývalých hospodářských budovách, které náležely k novozámeckému zámku
 
Je tak součástí několikasetleté historie, protože první zmínky o zámku sahají až do 16. století, kdy byl na jeho místě vystavěn původně letohrádek. V současnosti zámek klasicistní podobu. Přímo v budově zámku sídly společnost poskytující sociální služby, zámek obklopuje krásný park. Prostředí jezdeckého klubu je tak více než výjimečné
 
Klub navíc disponuje zázemím, které jezdcům nabízí vše. V areálu jsou dvě nové haly, ke kterým nám podrobnosti poslala přímo zástupkyně klubu Andrea Dostálová:
 
„Velká jezdecká hala postavena v roce 2014 je největší jezdeckou halou v ČR. Rozměry haly jsou 100m x 37m. Povrch  - bílý křemičitý písek s geotextilií Hiposafe ošetřený magnesiem proti zamrznutí.
 
Hala je plně využita v zimním i letním období. V létě je zde díky obrovskému prostoru a kvalitním střešním izolacím příjemné klima i přes horné letní dny. Během letních parkurových závodů je zde i druhé oficiální opracoviště, kde jezdci mohou využít velkého prostoru pro opracovavání koní, nebo se schovat před horkem nebo deštěm. 
 
 V zimě přes týden zde trénují parkuroví a drezurní jezdci ze širokého okolí. Pravidelné pondělní tréninky každý týden zde má Josef Kincl ml. se svými svěřenci, Janka Francová se svými jezdci pak halu obsazuje ve čtvrtek. O víkendech se konají plánovaná soustředění. Nejobsazenější soboty má Zdeněk Žíla, v neděli pak probíhají tréninky v drezuře s Idou Jančářovou. 
 
V letošním roce je naplánována série skokových víkendů s Pavlem Vachutkou, kterého mají v oblibě zvláště jezdci všestrannosti.  Militaristé se letos také těší a pozvali si Jardu Hatlu na třídenní soustředění - individuální tréninky jezdců a koní.
 
V únoru zakončují svůj kurz instruktoři ČJF dvoudenními závěrečnými zkouškami v parkuru a drezuře.
 
18. 3. 2017 se konají Jarní halové parkury  - klasické parkury  od  80 do 120 cm. Hala je rozdělena na 65metrové kolbiště a 35metrové opracoviště. Druhé velké opracoviště  80m x50m je za příznivého počasí venku nebo v malé jezdecké hale.
 
Malá jezdecká hala má rozměry 14x 40m - povrch  - bílý křemičitý písek s geotextilií Hiposafe ošetřený magnesiem proti zamrznutí. Je oblíbená zvláště u začátečníků a dětí. Každodenně zde probíhá výuka jezdecké školy.  Je zde příjemně i za extrémních teplot, je postavena klasicky, zděná. V sobotu zde probíhá celý den trénink agiliťáků, kteří jsou opravdu dobří, natrénovali zde na titul Mistra Evropy v agility sheltií.“
 
 
 
 
 



Štítky: halaNové Zámky
reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE