reklama 11B

Architektonicky nejkrásnější jezdecké haly

Dnes je již samozřejmostí, že v chladném a sychravém počasí se mnoho jezdců s koňmi přesouvá do jezdeckých hal, kterými disponuje valná část areálů nabízejících ustájení koní. Některé haly jsou budovány nejen prakticky. Které jsou ty nejkrásnější?
29.12.2016 17:08  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Kvalitní jezdecká hala musí být především funkční a bezpečná pro jejich uživatele. Některé projekty však navíc z takových prostor dokážou vytvořit architektonický skvost! Tímto tématem se např. nedávno zabýval polský server Equista. Ten svým čtenářům nabídl pět zajímavých příkladů, které prokazují tuto tezi
 
Mezi nejkrásnější jezdecké haly zařadil i jednu českou, jejíž výjimečnost u nás trochu zanikla kvůli mediálnímu zájmu ohledně podezření na účelové čerpání dotací určené pouze pro malé nebo středně velké firmy. Ano, jedná se o jezdeckou halu resortu „Čapí hnízdo“ v Olbramovicích na Benešovsku.
 
Stavba jízdárny Čapí hnízdo získala řadu cen, například nominaci na titul Stavba roku 2010, dostala se také do Top 10 Světového festivalu architektury v Barceloně v roce 2011. Redaktoři portálu Equista ji zařadili po boku skvostných jízdáren v bavorském zámku Amerang, v polském městě Wałbrzych, dále haly Stephex Stables v belgickém Meise a v neposlední řadě vedle impozantního barokního sálu Španělské jezdecké školy ve Vídni. PODÍVEJTE SE NA NĚ POD TÍMTO ODKAZEM!
 
A jaké jsou podle vás architektonicky nejkrásnější jezdecké haly? Pošlete nám svůj tip na e-mail: info@jezdci.cz, napište nám je do diskuze pod tímto článkem, příp. pod odkazem na něj na Facebooku. Z vašich dalších tipů připravíme samostatný příspěvek a prostřednictvím Facebooku vás necháme hlasovat, která hala je podle vás opravdu tou nejkrásnější.



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE