reklama 11C

Historie hal v ČR: mezinárodní závody ve Frenštátě

Dalším areálem, který disponuje jezdeckou halou a rozhodně jí nenechává zahálet, je Tělovýchovná jednota Slovan ve Frenštátě pod Radhoštěm. Tamní hala zažije mimo jiné už několikátou sezonu v řadě mezinárodní závody kategorie CVI.
30.01.2017 13:33  |  Rubrika: Ostatní  |   FANCLUB
reklama 12D

Hala ve Frenštátě hostí pravidelně mezinárodní závody CVI. Foto: archiv Jezdci.cz

Krytá jezdecká hala ve Frenštátě pod Radhoštěm byla postavená v osmdesátých letech. Vznikla v rámci takzvané akce „Z“ za podpory OV ČSTV Nový Jičín, a finančně se na podílelo město Frenštát. Největší zásluhu však měli členové samotného oddílu, který při výstavbě haly odpracovali tisíce brigádnických hodin.
 
Před výstavbou haly se počítalo s jejím využitím nejen pro tréninkové účely, ale také pro závody, a z toho důvodu byla jako součást vnitřního prostoru vystavěna věž rozhodčích i tribuna
 
Stavba byla zkolaudovaná v roce 1982 a v březnu 1983 se v uskutečnily první jezdecké závody.
 
Hala celkový vnější rozměr 25 x 68 metrů a je vybavena poloautomatickým zavlažovacím systémem, kvalitním osvětlením a na údržbu povrchu se používá speciální planýrovací zařízení. Jezdecká plocha rozměr 24 x 64 metrů. Povrch je pískový s geotextílií, a během existence haly byl několikrát kompletně vyměněn. Udržovány jsou pravidelně také nátěry a vyměněny byly i skleněné výplně oken, které byly nahrazeny moderním polykarbonátem.
 
Každoročně se v hale koná několik sportovních akcí a také rok 2017 v tomto směru nebude jiný.
 
11. března se pojede skokový Pohár žen 35. ročník - nejtradičnější frenštátský halový závod, který se koná bez přerušení již od roku 1983. V první červnovou sobotu pak hostí hala OM ve voltiži
 
Nejvýznamnější mítink proběhne 29. června až 2. července. Je jím mezinárodní CVI3* Frenštát p. R. pod hlavičkou FEI, který po obnovení tohoto závodu proběhne již popáté
 
V září se pak konají Voltižní přátelské závody a 28. října je na programu Svatomartinský pohárMemoriál plk. Novosada.
 
Mimo to je ještě frenštátská hala místem mnoha tréninkových akcí ať už pořádaných samotným klubem či pod hlavičkou ČJF. SCM ve voltiži, Pony talent, SCM pony atd.
 
V minulosti byla hala několikrát využita svazem chovatelů drobného zvířectva k pořádání regionálních výstav, které v průběhu několika dní navštívily tisíce lidí. V zimních měsících, při nepřízni počasí, si halu občas pronajme frenštátský klub agility.  



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE