reklama 11A

V čele Světového poháru čtyřspřeží je Boyd Exell

Dva závody má za sebou halová část Světového poháru v čtyřspřeží. První body se rozdaly ve Stuttgartu 18. – 19. listopadu, podruhé se závodilo o týden později ve Stockholmu. Ve vedení je Exell, jeho největší soupeři však mají k dobru jedno kolo.
28.11.2016 14:55  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Boyd Exell vede SP čtyřspřeží. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

Světový pohár čtyřspřeží odstartoval ve Stuttgartu 18. listopadu první soutěží, v níž zvítězil Australan Boyd Exell. O den později však kraloval Nizozemec IJsbrand Chardon, a ten také nakonec vyhrál celý stuttgartský mítink. Připsal si tak deset bodů do žebříčku. Exell byl na druhé příčce se sedmi body do celkového hodnocení.
 
O týden později se špičkoví vozatajové setkali ve Stockholmu. Los určil, že podruhé po týdnu půjdou do soutěže Boyd Exell a Rainer Duen (GER), který také začal ve Stuttgartu. Doplnili je otec a syn Dobrovitzové z Maďarska, Belgičan Edouard Simonet a domácí Fredrik Persson, startující na divokou kartu.
 
Nizozemci, kteří jsou Exellovi vždy vážnou konkurencí, mají rozlosovaná jiná kola letošní série. Je tedy jasné, že když v obou soutěžích ve Stockholmu vyhrál Boyd Exell a získal tak deset bodů za vítězství v celém kole, vede po dvou závodech bodování se sedmnácti body. 
 
Druhý je Ijsbrand Chardon s deseti body, ten však právě jeden mítink k dobru. Třetí je Jozsef Dobrovitz starší se sedmi body. Také on však jel zatím jednou, a to právě ve Stockholmu.
 
Světový pohár pokračuje dalším kolem v Budapešti 2. – 4. prosince
 
Bodování SP čtyřspřeží po 2. kole:
 
1. Boyd EXELL (AUS) 17
2. IJsbrand CHARDON (NED) 10
3. Jozsef DOBROVITZ (HUN) 7
4. Theo TIMMERMAN (NED) 5
    Rainer DUEN (GER) 5
    Jozsef DOBROVITZ jr. (HUN) 5
7. Edouard SIMONET (BEL) 3
8. Jérôme VOUTAZ (SUI) 2
 
Zdroj: www.fei.org



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE