reklama 11A

Ženevský SP spřežení vyhrál podeváté v řadě Exell

Australan Boyd Exell se stal vítězem dalšího kola Světového poháru spřežení, které se konalo 10. a 11. prosince v Ženevě. Světový jezdec číslo jedna dokázala v ženevském SP vyhrát podeváté v řadě a drží také vedení v průběžném bodování série.
11.12.2016 16:59  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

Boyd Exell vyhrál v Ženevě podeváté ve své kariéře a zároveň podeváté v řadě. Foto: FEI / Dirk Caremans

Georg von Stein potrápil Boyda Exella během druhé soutěže Světového poháru spřežení v Ženevě. Nakonec ale Australan Exell vyhrál obě části mítinku a dojel si pro nejvyšší bodový příděl do žebříčku, v kterém průběžně vede. Von Stein byl v Ženevě stříbrný, jak v druhé jízdě, tak v celkovém hodnocení. Třetí místo obsadil Maďar Jozsef Dobrovitz mladší
 
Diváci v rozlehlé Palexpo aréně byli svědky napínavé podívané, když v neděli 11. prosince nejprve nastoupil na trať Johana Jabobse maďarský vozataj Jozsef Dobrovitz mladší, který však ztratil čas na druhé maratonské překážce a nakonec dojel třetí.
 
Úřadující mistr Německa Georg von Stein zajel rychle čistě a vytvořil tak tlak na lídra a světovou jedničku Boyda Exella. Ten však prokázal svou třídu a téměř o deset sekund von Steina porazil. Exell tak v kariéře v Ženevě zvítězil už podeváté. 
 
Čtvrtý dokončil k radosti publika domácí reprezentant Jerome Voutaz. 
 
Boyd Exell, který v kariéře vyhrál v Ženevě devětkrát za sebou, vede po čtyřech závodech bodování žebříčku. Za ním se drží Jozsef Dobrovitz starší a třetí je jeho syn Jozsef Dobrovitz mladší.
 

Výsledky z CH Ženeva najdete v tomto odkazu




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }