reklama 11A

De Ronde králem kvalifikace SP v Budapešti

Skvělý vstup do své sezony v rámci letošního Světového poháru měl Koos de Ronde. Tento holandský jezdec se totiž stal ve dnech 3. – 4. prosince vítězem obou soutěží při CAI-W a odnesl si tak z této kvalifikace vedle vítězství i nejvíce bodů…
05.12.2016 11:32  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

Koos de Ronde ovládl soutěž SP v Budapešti. Foto: FEI / Krisztina Hajdu

Bronzový medailista ze světového šampionátu v Bredě se ukázal v Budapešti ve skvělém světle a dokázal zvítězit ve třetí kvalifikaci Světového poháru spřežení. Nad druhým Józsefem Dobrovitzem měl náskokem sedmi vteřin. Třetí místo pak obsadil Edouard Simonet z Belgie.  Tato trojice svedla boj o vítězství ve druhém kole
 
Po roční odmlce ve Světovém poháru se kvalifikace opět vrátila i do Budapešti. Maďarských fanoušků se v aréně sešlo opravdu hodně a podpořili výbornou atmosféru. Tento rok byly navíc součástí programu také ukázky španělské jezdecké školy.
 
Nicméně hlavní sportovní dění se uskutečnilo v sobotu večer a hlavně v neděli podvečer. Koos de Ronde nastupoval do nedělního druhého kola soutěže se solidním náskokem sedmi vteřin na druhého Józsefa Dobrovitze. Nizozemský jezdec však dokázal projet druhé kolo ještě rychleji a v konečném výsledku měl náskok osmi vteřin.  „To je to, co na tom sportu mám rád. Dobrovitz jel velmi rychle a předvedl opravdu dobrou jízdu. Chtěl jsem ho překonat, i když jsem věděl, že shození by mohlo snížit můj náskok. Ale vyšlo to,“ popsal pozdější vítěz. 
 
Další plány holandského jezdce je účast a zisk co nejvíce bodů ještě v Londýně a poté zkusit nové koně v Mechelenu, kde bude závodit na divokou kartu. 
 
Domácí József Dobrovitz předvedl v Budapešti své dva nové koně, ale to mu nepomohlo ke dvěma rychlým a bezchybným jízdám, které by stačily na vítězství. „Měl jsem dva nové koně vpředu, které jsem přivezl domů před čtyřmi dny,“ pousmál se jezdec. „Chtěl jsem jet sice rychleji, ale musel jsem se hodně koncentrovat, především kvůli těm dvěma novým koním. Nicméně jsem spokojený a vidím, že to bude takto fungovat,“ doplnil.  
 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE