reklama 11A

Finále Zlaté podkovy s obhájci titulů na startu

ikonka

Ve dnech 24. – 26. srpna se v Humpolci odehraje tradiční finále Zlaté podkovy 2018. Jde o seriál s nejdelší historií, letos se koná již třiapadesátý ročník! Na Vysočinu zamíří téměř všichni vítězové loňských finálových soutěží.
21.08.2018 10:16  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A
Zlatá podkova spojuje všestrannost se soutěžemi spřežení. Od dubna do srpna probíhaly v různých místech České republiky kvalifikační závody v obou disciplínách, které během posledního srpnového víkendu vyústí ve finále, jehož dějištěm je tradičně Humpolec.
 
Automaticky kvalifikovaní jsou vítězové jednotlivých kategorií z předchozího roku. A téměř všichni obhájci se objeví na startu také letos.
 
Finále Zlaté podkovy, tedy soutěže všestrannosti na úrovni CNC2* ovládla loni Eliška Orctová s Bonusem a stejná dvojice je na soupiskách i pro finále ročníku 2018. Konkurovat jí bude také jeden z vítězů seriálu Jan Holec s Tasznikem, dále odstartuje například úřadující mistr ČR Robert Pokorný s koňmi Floor a Boline. Ve Stříbrné podkově CNC1* vyhrála Veronika Příhodová na Expresso-EV, a ani ta nebude v Humpolci chybět. 
 
Také vozatajské soutěže přilákaly obhájce loňských titulů Mistrů opratí. Jiří Nesvačil senior se pokusí vyhrát podruhé v řadě kategorii čtyřspřeží. Přihlášeni jsou také Jaroslav Juráň, Zdeněk Jirásek, Milan Domes, Petr Vlašic a Kateřina Sklenská. 
 
Ve dvojkách dominoval v roce 2017 Josef Drábek, který také letos nechybí. Na soupiskách je deset dalších kočárů, povedou je třeba Václav Coufalík, Jaroslav Kohout, Jaroslav Juráň nebo Lubomír Hlavenka. V jednospřeží a pony párech se podle uzavřených přihlášek v JIS obhajoby Libora Kurky respektive Milana Kořínka nedočkáme. 
 
Závodit se začíná v pátek 24. srpna drezurní zkouškou obou disciplín, krosy a maratony jsou na programu v sobotu, v neděli se pak rozhodne na parkuru.
 
Záznam závodů najdete v odkazu dole a také v JIS ČJF. 



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE