reklama 11A

Druhé závody Z-Tour v Lanakenu v plném proudu

V pátek 1. dubna začaly v Lanakenu druhé závody série Z-Tour. Potrvají do neděle 3. dubna a účastní se jich, spolu s nejlepšími jezdci světa, také česká reprezentantka Anna Kellnerová. V Belgii má celkem šest koní. Více informací najdete v článku.
01.04.2016 14:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 
V soupiskách pro Z-Tour figuruje také výborný švédský jezdec Rolf-Göran Bengtsson. Foto: LGCT
 
Anna Kellnerová startovala už v prvním mítinku Z-Tour, který probíhal od 28. do 31. března. Druhý závod už se také rozběhl a naše jezdkyně  za sebou během prvního dne zatím jeden start. V sedle koně Icarus absolvovala dvoufázové skákání s překážkami do 140 cm. Dojela s jedním bodem, což s časem 37,21 sekund stačilo na 42. příčku
 
Druhého závodu Z-Tour v Lanakenu se účastní přes 250 jezdců z 23 zemí světa, kteří sebou přivezli bezmála 850 koní!!! Soutěže se proto jedou na třech kolbištích, která jsou pojmenovaná podle třech hvězdných koní: Ratina Z, Ramiro Z a Alme Z.
 
Na seznamu přihlášených najdeme nejzvučnější jména. Dorazil Steve Guerdat, čerstvý vítěz Světového poháru, světová jednička Simon Delestre (FRA), jeho krajanka Pénélope Leprevost, německá esa Christian Ahlmann, Daniel Deusser a Katarina Offel. 
 
Ve švédských barvách závodí mimo jiné Rolf-Göran Bengtsson nebo Malin Baryard-Johnsson. Domácí Belgie má ve své soupisce nejvíce jezdců. Z těch nejznámějších jmenujme Gregoryho Watheleta, Pietera Devose a Judy Ann Melchior, která je jako dcera zakladatele hřebčína Zangersheide v Lanakenu doma. 
 
Odkaz na výsledky z druhého závody Z-Tour je TADY



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE