reklama 11B

Pardubice zvou na dostihy i na ProRodeo Tour 2015

Další kvalifikace na Velkou pardubickou steeplechase 2015 se uskuteční na dostihovém závodišti v Pardubicích v sobotu 27. června. Diváci se dozví jména nových maskotů a uvidí také rodeo. Rozhovor s prezidentem ProRodeo Czech Association čtěte níže...
26.06.2015 09:50  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Prezident ProRodeo Czech Association Milan Pata. Foto: Jan Karbusický

 

NOVÁ JMÉNA MASKOTŮ

 
V rámci sobotního dostihového mítinku budou vyhlášeny výsledky ankety o jménech maskotů pardubického závodiště. O tom, která dvě jména se zapíšou do jejich „rodných listů“, rozhodla veřejnost. Absolutního vítěze vybírala na facebooku.
 
Vyhlášení výsledků ankety se uskuteční o přestávce mezi čtvrtým a pátým dostihem, tedy v 15:00 hodin v dekorovacím paddocku. Pojmenováni budou oba maskoti, kteří se už od zahajovacích dostihů v květnu věnují především dětským návštěvníkům závodiště. Současně s předáním „rodných listů“ maskotům si svou odměnu převezmou také autoři vítězných návrhů i vylosovaní hlasující.
 
„Jména maskotů zatím neprozradíme, i když každý, kdo navštíví náš facebook, si správnou odpověď na naši otázku určitě najde. Těší nás, že se do ankety zapojili kromě dětí také dospělí a někteří kreativitou opravdu nešetřili,“ říká místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Michael Skalický. Výherci dostanou od Dostihového spolku nejen pozornost v podobě triček s motivem maskota závodiště, ale také volný vstup na všechny dostihové mítinky druhé poloviny letošní sezony.
 
 

KOVBOJOVÉ SE VRACÍ DO PARDUBIC

 
Pardubické dostihové závodiště se při nadcházejícím víkendu také částečně promění v rodeový svět. Ve dnech 27. – 28. června se tu vedle dostihového mítinku uskuteční i 4. kolo letošního seriálu ProRodeo Tour 2015.
 
Jaké bude letošní pardubické rodeo? O tom více prezident ProRodeo Czech Association MILAN PATA.
 
Věřím, že takové jako všechny předešlé ročníky... tedy úžasné a vydařené. Jsme rádi, že se povedl najít termín tak jako úplně první ročník, tedy termín, kdy se jede kvalifikace na Velkou pardubickou. To sebou nese velkou diváckou účast a je krásné vidět na tribuně dámy v kloboucích a v lodičkách, jak se zájmem sledují práci tak trochu jiných koní s dobytkem.
 
ProRodeo Tour se už stalo nedílnou součástí programového kalendáře na pardubickém závodišti. Diváci simohli za tu dobu udělat obrázek o tom, co je české rodeo. Přestopřipravili jste na letošní sezonu něco nového?
 
Ono nového se v tomto sportu zastak nedá vymýšlet. Disciplíny jsou dané, můžou se pouze obměnit a na doprovodný program v tom nabitém jezdeckém víkendu bohužel není místo. Nové budou jistě tváře jezdců a nové budou i tváře jaloviček :-)
 
Součástí některých rodeo disciplín je samozřejmě i skot. Platí nějaká kritéria pro jeho výběr? A kdo se vlastně o telata stará?
 
Jen zdravé a vyrovnané zvíře, v našem případě dobytče, v dokonalé fyzické a psychické kondici může být rovnocenným soupeřem při měření sil s člověkem a koněm. Nikoho nemůže potěšit výhra nad slabším. Struktura soutěží je koncipována tak, aby jednotlivé skupiny zvířat měly dostatek časového prostoru pro odpočinek a regeneraci sil. Pro tato zvířata je zajištěna klidová zóna s napajedlem, dostatkem krmiva a přístřeším proti nepříznivým klimatickým vlivům. Všechna zvířata jsou postupně navykána na podněty, kterým jsou vystavena během soutěží. Telata nebo mladý skot musí také splňovat hmotnostní minimum pro danou disciplínu. Důkladná kontrola přizvaným veterinářem při přejímce zvířat vylučuje použití nemocných nebo jinak nevhodných zvířat v soutěži. Náležitá je i přejímka koní a kontrola dokladů a vakcinací. Ostatně názory samotných veterinářů, kteří se přímo účastní soutěží, jsou pro nás velice důležitým vodítkem pro správné nastavení „zvířecího programu”. Péči o tato zvířata zajišťují proškolení a zkušení členové Calf Angels Teamu. Tito lidé jsou uzavřená skupina, cestující po jednotlivých show a za léta praxí jsou již dokonalou, sehranou partou, kde každý člen svou roli.
 
 
Zdroj: Tisková informace Dostihového spolku a.s.



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE