reklama 11B

Čeští jezdci na mezinárodní scéně v červnu 2016

V červnu se čeští jezdci chystají na mezinárodní závody v 8 disciplínách. Celkem jsou přihlášeni na 26 mezinárodních závodů. Disciplína skoky bude zastoupená 9 výjezdy a nejnáročnější závody čekají české reprezentanty hned na začátku měsíce...
31.05.2016 16:25  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Ilustrační foto archiv Jezdci.cz
 
V termínu od 2. do 5. června je 5 českých jezdců přihlášených na závody ve švýcarském St. Gallen, kde se bude konat také kolo FURUSIYYA FEI NATIONS CUPTM, které je z důvodu zrušení závodů v Lummenu prvním kolem Poháru národů pro český tým v roce 2016 a vůbec prvním kolem v divizi 1. Do soutěží CSIO5* jsou přihlášeni Emma Augier de Moussac s Charly Brownem, Divou a Kanonjou, Anna Kellnerová s koňmi Atessa B L H, Classic a Dimaro V D Looise Heide, Aleš Opatrný s Acovarem a Quintou, Zuzana Zelinková s Calerim II, Filicitou a Kleinerem Lordem 16 a Ondřej Zvára s koňmi Carmen Arcus a Quimero M. Soutěž Poháru národů s výškou překážek 160 cm začíná v pátek 3. června od 14:30 hodin
 
Dalšími významnými skokovými závody, které proběhnou v červnu, jsou CSI Olomouc v termínu 23. – 26. června, kde se pojedou kategorie CSI3*-W, CSIJ-A, CSIU25-A, CSIYH1* a kde předpokládáme hojnou účast nejen českých jezdců. Termín definitivních přihlášek na tyto závody je 10. června.
 
Drezurní jezdci se chystají tento měsíc na troje mezinárodní závody. Začátkem měsíce budou zástupci ČJF v Achleiten, a to v termínu 2. - 5. června, kdy se zúčastní Tereza Čechurová s Elfen Prinzem soutěží CDIJ a Barbora Marešová s Clever Girl soutěží CDIY. Na závody CDI1* Hagen 16. - 19. června se chystá Barbora Dvorníková s Why Not, současně dalších 8 českých jezdců uvidíme na mezinárodních drezurních závodech v Brně, které se konají 17. - 19. června. V soutěžích CDI-W bude Fabrizio Sigismondi sedlat Trevise, na CDI3* se budou prezentovat Adéla Neumannová s koněm Babylon van Lange Weeren, Pavla Rubíčková s valachem Xangai, a Hana Vašáryová s La Fleurette a Rock For Hitem. V soutěžích CDIJ se představí Alexandra Hanáčková s Well Donem a Aneta Havlíčková s Ce Soir. V soutěžích pro pony pak budou našimi zástupci Julie Pásková a Fleuramo’s Sem a Julie Sekaninová a Don Johnson.
 
Jezdci všestrannosti se v červnu chystají také na 3 výjezdy na mezinárodní závody. Prvním z nich bude v termínu 1. - 5.6. CCI2* Renswoude, kam pojede Petr Veselovský. Koncem měsíce pak všestrannostní jezdce čekají další dva výjezdy. V termínu 23. – 26. června to jsou závody ve Strzegomi s bohatou českou účastí. Soutěží CCI3* se zúčastní Iva Baďurová, soutěží CCI2* Robert Pokorný a Šárka Votavová, v CCI1* budou našimi zástupci Eliška Orctová, Miloslav Příhoda ml., Vendula Rokytová a Petr Myška. Na jednohvězdových CIC budou ČR zastupovat Šárka Douchová, Jaroslav Hatla, Barbora Kamírová, Eliška Orctová, Gabriela Slavíková a Šárka Votavová, v juniorské kategorii pak Nikola Jindrová a Inka Saparová. Dvouhvězdových CIC se zúčastní Barbora Kamírová, Anežka Lexová, Eliška Opravilová, Barbora Pospíšilová, Miloslav Příhoda ml., Adéla Svobodová, Petr Vančura. Česká jezdecká federace bude mít své zástupce i na CICO3* a bude jím dvojice Miloslav Příhoda ml. a Captain Hero. Dalšími mezinárodními závody ve všestrannosti budou pro české jezdce závody v německém Holzerode v termínu 24. – 26. června, kam se chystají Kristýna Dostálová, Petr Pejřil a Pavlína Pejřilová.
 
Vozatajové se v červnu chystají na 5 mezinárodních závodů. V termínu 2. - 5. června se závodů v Topolčiankách zúčastní Jiří Nesvačil, Radek Nesvačil, Jiří Nesvačil ml. CAI3* - World Cup ve čtyřspřeží, v CAI3* jednospřeží se představí Markéta Jelínková, Ladislav Jirgala, Jiří Koníř, Libor Kurka, Jaroslav Petřek a Jiří Zieger a ve dvojspřeží Jaroslav Pavel. CAI YH pro pětileté koně v Boguslawicích se 3. - 5. června plánuje zúčastnit Daniel Bejr. Dalším výjezdem spřežení bude 15. - 19.6. Drebkau, kde se představí Josef Hrouda a Radek Nesvačil v soutěži CAI3* World Cup ve čtyřspřeží, CAI3* dvojspřeží pojede Martin Gössl a v jedničkách se na stejné úrovni předvede Markéta Jelínková. V soutěžích CAI2* dvojspřeží pony se ukáží Michal a Milan Kořínkovi. Následujícím výjezdem českých spřežení budou soutěže CAI3* Altenfelden v termínu 16. - 19. června, kde se ve čtyřspřeží představí Jiří Nesvačil senior. Posledním červnovým výjezdem vozatajů bude 30. června až 3. července Lipica CAI3* World Cup, kam se svým čtyřspřežím pojede Josef Hrouda.
 
Také vytrvalostní jezdci plánují výjezd na mezinárodní závody do zahraničí, bude jím soutěž CEI3* Solt - Révbérpuszta 3. - 5. června, kde uvidíme Lucii Kubíkovou a koně Matyase. Dalšími důležitými mezinárodními závody pro české enduranční jezdce budou závody na domácí půdě, které se konají 10. - 11. června ve Slavošově. Definitivní přihlášky na tyto závody úrovní CEI1*, CEI2*, CEI3* jsou 3. června.
 
Voltižní jezdci zahájí měsíc domácími mezinárodními závody ve Frenštátě pod Radhoštěm, které proběhnou 3. - 5. června, a kde se představí týmy JK voltiž Albertovec a TJJ Lucky Drásov, v soutěžích jednotlivců pak v úrovni CVI3* uvidíme 4 české zástupce, v kategorii CVI2* 2 naše voltižéry. V úrovni CVIJ2* se ve Frenštátě p. R. představí 5 českých žen, v juniorské jednohvězdové kategorii uvidíme 4 naše jednotlivce. V kategorii CVICh2* se představí 7 našich dětí, v jednohvězdové pak 2 české dívky. Dalšími závody s českou účastí budou 16. - 19. června CVI Pezinok, kterých se zúčastní tým JK Voltiž Albertovec a 4 jednotlivci v CVI3*. V kategorii CVI2* uvidíme mezi seniory Nikol Mikyskovou a dále 3 juniorské jednotlivce a 2 týmy. V soutěži CVICh2* se představí 7 dívek. V jednohvězdové kategorii se představí 2 čeští juniorští zástupci a 2 děti.
 
Reiningové mezinárodní závody s českou účastí budou 23. června CRI3* Kreuth, kde uvidíme Antonína Solanského s Remedys Moonshinem a Irenu Machalíkovou s Jacs Queen Scooter.
 
Také paradrezurní závody budou v tomto měsíci hostit i české jezdce. Závodů CPEDI3* Somma Lombardo v termínu 16. - 19. června se zúčastní Anastasja Vištalová s Dominique a Latou Brandis a Kateřina Lesová se Salvátorem.
 
Zdroj: Tisková informace ČJF



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE