reklama 11C

Češi vstupují v Sopotech do druhého Poháru národů

V pátek 9. června začíná od 14.30 hodin v polských Sopotech soutěž Poháru národů bodovaná do evropské Divize 2. Čeští jezdci budou v silné konkurenci třinácti celků nastupovat jako třetí. Soutěž se pro vás budeme snažit monitorovat ONLINE...
09.06.2017 14:10  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12A

 

Pohár národů v Sopotech je druhou soutěží v sérii, kterou letos absolvuje český národní parkurový tým. Začíná ve 14.30 hodin. Češi mají startovní pořadí 3 a zahajovací jezdkyní bude tradičně Zuzana Zelinková v sedle Caleriho-II.

 

14.30 - Zahajovat každou rundu jízd budou podle losu Irové, kteří mají v Polsku silnou sestavu, přestože v druhé divizi nebodují. Prvním jezdcem Irů je Geoff Curran na Ringwood Glenn.

Zuzana Zelinková udělala jednu chybu na překážkách a inkasovala bod za čas. Celkem tedy první jízda za 5 trestných bodů. Irsko má na kontě 14 trestných bodů. Constant van Paesschen (BEL) začal s dvěma chybami.

14.42 - Pal Flam z Norska dovezl 7 trestných bodů. První jízda Portugalců byla za chybu a bod za překročení času. Vypadá to, že čas bude dělat problémy. Vincent Voorn (NED) a Dante připsali Nizozemcům dokonce 23 bodů. Maďarka Mariann Hugyecz zajela zatím nejlépe, měla jednu chybu. Dvě chyby a překročení času je skóre první britské dvojice Guy Williams a Rouge du Ravel.

14.52 - Švédka Helena Persson udělala stejný výsledek jako Zuzana Zelinková, tedy jedno shození plus bod za překročení času. Lauren Hough (USA) na překážkách nechybovala, dovezla si ale 1 bod za čas. To je zatím nejlepší výsledek z jízd prvních dvojic. Stejně zajel také po ní jdoucí první domácí jezdec Jaroslaw Skrzyczynski, tedy s 1 trestným bodem.

14.59 - Alexander Belekhov z Ruska na Bivaldi dovezl 6 trestných bodů. Do stanoveného času se prozatím nevešla většina startujících. Také zahajující rakouská dvojice má čistý výsledek poznamenaný bodem za překročení času. Na řadě jsou druzí jezdci ze všech týmů.

15.04 - Paul Kennedy (IRL) dovezl 24 bodů, které se týmu prozatím škrtly. Fabienne Daigneux-Lange z Belgie připsala 5 bodů. Škrtá se jim tak osmička z první jízdy. 

15.08 - První nulu v soutěži udělal Ondřej Zvára s Cento Lanem!!! Češi tak mají zatím nulu, 5 bodů Zuzany Zelinkové se zatím nezapočítává. Victoria Gulliksen z Norska zajela za 6 bodů, škrtá se 7 z první jízdy. Portugalci mají druhou pětku, počítá se jim tedy 5 bodů. Aniek Poels (NED) dovezla jen bod, ten se tedy zatím Holandsku počítá. Dalším v řadě jezdců s bodem za čas a bez chyb na překážkách je Maďar Szabolocs Krusco. Britům se nepočítá devítka z druhé jízdy, kterou zaznamenal Joseph Clayton.

15.21 - Nicole Persson ze Švédska na Balounito dováží 5 bodů. Stanovený čas je velkou překážkou. Stále je jediným bezchybným s čistým kontem Ondřej Zvára. Paris Sellon z USA má 18 bodů, ty se Američanům nepočítají. Domácí  Michal Ziebicki chyboval čtyřikrát, jeho výsledek se zatím škrtá. Ruska Natalia Belova byla vyloučna, týmu se tak budou počítat všechny výsledky ostatních jezdců, což je výrazně znevýhodňuje. Rakousko má po škrtu 17 trestných bodů druhého jezdce 1 bod. Na řadě jsou třetí jízdy.

15.34 - Za Iry jela mladá hvězda Bertram Allen s koněm Izzy by Piccobelo. Jenže po potížích a šlápnutí do vody přišlo poboření následující překážky, korekce času a Allen dovezl Irům 10 bodů. Není to jejich nejhorší výsledek, takže jim zůstává na kontě. Silní Irové mají po třech jízdách i se škrtem 24 bodů! Další Belgičan Nicola Philippaerts inkasoval 1 bod. 

15.47 - Kamil Papoušk s Centissimem se dopustil jen jednoho zaváhání s časem pak dovezl solidních 5 bodů. Čechům se tak zatím počítá po třech jezdcích celkem 5 bodů, to je vzhledem k vývoji a výkonům dalších týmů nadějná pozice. Výsledky českého družstva jsou z těch nejvyrovnanějších. 

15.50 - Třetí norská jízda dopadla za 9 trestých bodů. Norům se škrtá a počítá se jím celkem 13 z první dvou jízd. Portugalsko si rovnou škrtá 13 bodů z třetí jízdy, zůstává jich 10 započítaných. Doron Kuipers (NED) dovezl 6 bodů. Ty se Nizozemí počítají. Maďar Balasz Horvath zajel za 9 bodů, které se rovnou týmu škrtají. Člen legendární britské rodiny Michael Whitaker přivezl také 9 bodů. Birtům se zatím počítá dvakrát devítka. Všichni udělali shodný výsledek. 

16.00 - Švéd Robin Ingvarsson chyboval třikrát a výsledek se družstvu nepočítá. Američanka Chloe Reid jako druhá zajela čistý parkur bez trestných bodů za čas. USA jsou na tom s 1 započítaným bodem zatím nejlépe. Polák Wojciech Wojcianiec dovezl dvě chyby. Třetí ruská jízda se kvůli vyloučení jedné z Rusek musí počítat, a je to 6 bodů. Jako třetí šel za Rakousko Max Kühner a po velkých potížích na vodě chyboval i na kolmém skoku za ní. Dovezl 9 bodů, které se Rakousku počítají. Na řadě jsou čtvrté jízdy.

16. 10 - Cian O´Connor na Callisto dojel jen s 1 bodem za čas. Irům to však už moc nepomůže. Po prvním kole mají 25 trestných bodů. Belgičan Karel Cox dovezl 5 bodů. Belgie končí první kolo s 11. body. Aleš Opatrný s Fakirem zajel také za 5 bodů. Chyba přišla až téměř v závěru. Čechům se po prvním kole počítá 10 trestných bodů.

16.17 - Geir Gulliksen inkasoval 9 bodů. Norové mají po prvním kole 22 trestných bodů. Luciana Diniz z Portugalska potvrdila svou třídu a dojela s nulou. Portugalci mají 10 bodů celkem. Nizozemci uzavírají první kolo s 11 body. Sanne Thijssen chybovala jednou. Gabor Szabo shodil jednu překážku, Maďarsko má pro prvním kole celkem 9 bodů. John Whitaker (GBR) dovezl 13 bodů, ty se škrtají a Britům zůstává překvapivě celkem 27 bodů. Poslední švédský výsledek měl hodnotu 13 trestných bodů, celkově mají Švédi 22 bodů po prvním kole. 

16.29 - Členka americké áčkové reprezentace Laura Kraut nezaváhala a USA má před druhým kolem výbornou pozici s 1 trestným bodem. Dawid Kubiak na Bagazza M dojel se 17 body, Poláci se propadli, po první kole mají 26 trestných bodů. Rusko má po čtvrté jízdě celkem 43 trestných bodů. První kolo uzavřel Gerfrie Puck (AUT) s Biondou. Chyboval třikrát, Rakousku se počítá 22 bodů.

Pořadí po prvním kole: USA (1 bod), Maďarsko (9), Česko (10), Portugalsko (10), Belgie (11), Nizozemí (11), Norsko (22), Švédsko (22), Rakousko (22), Irsko (25), Polsko (26), Velká Británie (27), Rusko (43). DRUHÉ KOLO ZAČÍNÁ V 17.00. ČEŠI NASTUPUJÍ JAKO PÁTÍ.

17.00 - Druhé kolo zahájila Švédka Helena Persson a zvládla to s jednou chybou. Christian Rhomberg z Rakouska chyboval také jednou. Zahajující belgická dvojice inkasovala 12 trestných bodů. První jezdec Nizozemí Vincent Voorn dovezl 12 bodů.

17.07 - Zuzana Zelinková s Calerim-II shodila dvě překážky v druhé polovině kurzu. Zahajující portugalská dvojice nechybovala stejně jako první maďarská dvojice Mariann Hugyecz a Chacco Boy. Američanka Lauren Hough na Waterford chybovala dvakrát v závěru parkuru. Na řadě jsou druzí jezdci.

17.14 - Nicole Persson (SWE) dovezla 4 body, Švédům se počítá z druhého kola zatím chyba. Druhý jezdec Rakouska Roland Englbrecht dovezl 5 bodů, které se zatím týmu škrtají. Druhá belgická dvojice inkasovala 4 body, takže se škrtá 12 bodů prvního jezdce. Aniek Poels dojela jen s 1 bodem. Nizozemcům se nepočítá jízda první dvojice.

17.24 - Ondřej Zvára s Cento Lanem zazanamenal jednu chybu. Škrtá se výsledek Zuzany Zelinkové. Luis Sabino Goncalves (POR) přivezl 4 trestné body. Výsledek se nepočítá. Maďar Szabolcs Krucso na Chacco Blue II přivezl 9 bodů, ty se škrtají. Druhé jízdy uzavřela Paris Sellon z USA s 9 body. Týmu se nepočítají. Na řadě jsou třetí jezdci.

17.40 - Za Švédy nastoupil Robin Ingvarsson a dojel s 1 bodem. Rakušan Max Kühner si v druhém kole trochu spravil chuť, když ani jednou nechyboval. Týmu se tak škrtá 5 bodů z jízdy Englbrechta. Nicola Philippaerts zajel za Belgii také čisté kolo. Doron Kuipers (NED) v sedle Charley dokončil s bodem za čas. 

17.49 - Kamil Papoušek s Centissimem dovezl jednu chybu. Portugalec Mario Wilson Fernandes 21 trestných bodů, které se družstvu nepočítají. Maďarská dvojice Balasz Horvath a Zordon dokončila s jedním shozením. Třetí jízdy uzavřela Američanka Chloe Reid s 4 body. Ty týmu zůstávají. Pohár národů čekají poslední čtvrté jízdy.

17.56 - Alexander Zetterman (SWE) přidal 5 bodů. Po škrtu nejhoršího výsledku dokončili Švédi s celkovým skóre 31 bodů. Gerfried Puck zajel poslední jízdu s 1 bodem. Rakousko končí s výsledkem 27 trestných bodů. Za Belgii zakončil PN Karel Cox, který dojel s výsledkem 9 trestných bodů. Belgie má po dvou kolech 24 bodů. Poslední nizozemská dvojice nechybovala. Po čtyřech jízdách mají Nizozemci 13 bodů. Záleží, jak pojede USA a Maďarsko.  

18.06 - Aleš Opatrný s VDL Fakirem na překážkách nechyboval. Inkasoval jen bod za čas. Konečný výsledek Čechů je 19 bodů. Luciana Diniz chybovala v druhé jízdě jednou, Portugalci mají 18 bodů. Gabor Szabo dovezl dvě chyby, Maďaři končí s celkovým skóre 21 bodů a klesají z průběžně druhé příčky hluboko dolů. Závěrečná dvojice USA Laura Kraut a Deauville nechybuje. USA tak mají 13 bodů stejně jako Nizozemí. A to znamená, že musí rozhodnout rozeskakování!

JISTÉ JE, ŽE ČEŠI OBSADÍ 4. MÍSTO!

18.24 - Nizozemský vedoucí ekipy vybral devatenáctiletou Sanne Thijssen, aby bojovala za tým v rozeskakování. Jezdkyně jednou chybovala. Zkušená Američanka Laura Kraut shodila hned druhou překážku a musela výrazně přidat na tempu. Nakonec dojela v čase lepším, než nizozemská dvojice. Pohár národů v Sopotech vyhráli Američané.

 

ON-LINE REPORTÁŽ KONČÍ - DĚKUJEME ZA POZORNOST!




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE