reklama 11D

Češi jdou do Poháru národů v Sopotech jako třetí

Trojku vylosovala jako startovní pořadí do Poháru národů v Sopotech vedoucí české ekipy Markéta Šveňková. Dvoukolová soutěž startuje v pátek 9. června od 14.30 hodin. Podrobnosti o složení českého týmu a o jejich soupeřích čtěte níže...
09.06.2017 09:13  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Aleš Opatrný s Fakirem bude vystoupení Čechů v PN Sopoty uzavírat. Foto: archiv C.E.T.

Češi budou nastupovat do soutěže Poháru národů Divize 2 při CSIO5* v Sopotech jako třetí. Sestava je následující: Zuzana Zelinková – Caleri-II, Ondřej Zvára – Cento Lano, Kamil Papoušek – Centisimo a Aleš Opatrný – VDL Fakir.
 
Soutěž, která startuje ve 14.30 hodin prvním kolem, otevřou Irové. Po nich nastupují Belgičané, kteří loni sestoupili z elitní Divize 1 a letos mají našlápnuto k návratu. Po čtyřech odjetých kolech vedou žebříček série.
 
Po českých jezdích jdou čtvrtí Norové, následováni Portugalci, Nizozemci, Maďary, Brity, Švédy, Američany, Poláky, Rusy a Rakušany. Celkem tedy soutěž národních týmů přitáhla k účasti třináct zemí. 
 
Do Divize 2 nemohou bodovat Irové, přesto pětihvězdové závody v Polsku přilákaly mimo jiné Ciana O´Connora nebo Bertrama Allena. Do dvojky nepatří také USA, Švédsko a Nizozemí.
 
Naopak velkou motivaci mají vedle Belgičanů také Britové, kteří jsou ve stejné pozici. V roce 2016 poněkud překvapivě sestoupili z nejsilnější první divize, momentálně jsou za Belgií na 2. příčce. V jejich řadách je mimo jiné John Whitaker, Michael Whitaker či Guy Williams.
 
Silně působí i celek Rakouska a Švédska. Z USA dorazily Laura Kraut a Lauren Hough. V portugalských barvách bude závodit Luciana Diniz, která se v Poháru národů často neobjevuje. Dá se očekávat, že Sopoty zažijí skutečně výjimečnou sportovní podívanou.
 

Výsledky z CSIO Sopoty můžete sledovat ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE