reklama 11C

Česká hymna při čtvrtečním CSI Wiener Neustadt

ikonka

Početné české ekipě se na mezinárodních skokových závodech CSI2* v rakouském Wiener Neustadtu dařilo i během čtvrtečního dne 16. srpna. V Lake Areně bylo opět možné slyšet českou hymnu, a to zásluhou Laury Najmanové. Češi startovali i v Big Tour…
16.08.2018 17:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Čeští jezdci během čtvrtečního dne nechyběli ani v nejtěžších dvou soutěžích toho dne, a to Medium a Big Tour. Nejvyšší parkur Big Tour se jel s výškou překážek 145 centimetrů. Z české ekipy se nejvíce dařilo Tině Šalkové, která s Frascati van ter Hulst jednou chybovala.

Jednu bezchybnou jízdu bylo možné vidět v soutěži Medium Tour. Jednalo se o skokovou zkoušku 135 centimetrů vysokou, kterou bez shození absolvoval Jiří Hruška. Sedlal klisnu Oridu-M. V soutěži hodnocené na čas však jejich výkon na elitní desítku nestačil. Několik dalších českých dvojic si připsalo pouze jednu chybu na své konto.

Ve čtvrtek jsme se však dočkali i české hymny, o kterou se zasloužila nejmladší členka české výpravy. Česká mladá jezdkyně Laura Najmanová sedlala Norda v soutěži Elite Tour. Pro přihlášené jezdce byl připraven parkur 110 centimetrů vysoký, který byl hodnocen na čas.

Vítězná česká dvojice absolvovala trasu parkuru v čase 65,32 vteřiny a měla solidní více jak dvouvteřinový náskok na své nejbližší soupeře. Ještě rychlejší byla Isabella Held s koněm Quickness 2. Jedna chyba jí však nakonec zařadila na desátou příčku.

V rámci Elite Tour II se v soutěži 120 centimetrů vysoké dařilo Žanetě Pokorné, která po bezchybné jízdě obsadila se Zulianthou Fortunou čtvrté místo.

 

Startovní a výsledkové listiny jsou dostupné ZDE.

Foto: Lukáš Najman




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE