reklama 11C

CDN v Ebreichsdorfu se dvěma Češkami

Na národních závodech CDN v Ebreichsdorfu se představily ve dnech 30. ledna - 1. února také dvě české zástupkyně. Díky tomu, že pro většinu úspěšných rakouských jezdců to byla příprava na výběr do reprezentace, sešla se dobrá konkurence…
02.02.2015 20:56  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C

Foto archiv české ekipy

Jen za necelý měsíc totiž tento luxusní areál přivítá opět drezurní jezdce, aby se rakouská federace vybrala ty nejlepší do reprezentace. Výkony hodnotili vždy tři FEI rozhodčí, neboť záměrem bylo se co nejvíce přiblížit dění při CDI.

Za Českou republiku startovalapátek Pavla Rubíčková a Xangai a všechny tři dny Pavla HaškováLindgren. Pavla Rubíčková odstartovalapáteční úloze IM II. Její Xangai plemene Lusitiano vynikal předevšímpasáži a piaffě, což je pro toto plemeno typické. Přes drobné nedostatkyjednotlivých prvcích, zajeli kromě chybysérii dobře a získali nad 60 %.

Pavla Haškovásebou měla svého nového trenéra (od října 2014) Michala Košťála, který její výkony zhodnotil:

Bohužel vánoční příprava neproběhla dle očekávání, neboť Pája dvakrát stonala. Protože byl ale Lindgren ve velmi dobré formě, rozhodli jsme se vyjet. Ukázalo se, že byl až v moc dobře připraven a šel skoro „sám“. To vyústilo v pár drobných chyb  - Lída (Lindgren) nebyl příliš koncentrovaný a často se lekal. Přesto byl výsledek pod 64 % v úloze pro mladé jezdce velmi dobrý.

Druhý den se pro změnu snažila více Pája, a přála si zajet co nejlépe, až z toho bylo přílišné napětí, které přenesla i na koně. Ačkoliv po technické stránce předvedli dobrou úlohu, napětíurčitých prvcích rozhodčí hodnotili výraznějšími srážkami a projevilo se i v souhrnných známkách. Nakonectoho byl výsledek těsně nad 62 %.

neděli se představiliúloze IM I. Lída se na oprácku jevil velmi dobře a tak jsme byli zvědaví, jak si povedouobdélníku. Pája byla takédobrém rozpoložení, což se ukázalo i v  úloze. Působili mnohem uvolněnějším dojmem. Bohužel se tentokrát nevyvarovali chybám – v sériích, cvalové piruetě, zastavení a druhé dovnitř pleci. To se promítlo do výsledku, který byl nakonec necelých 61 %.

 

Kompletní výsledky naleznete ZDE




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE