reklama 11C

Děti opět vítězně v Ebreichsdorfu

Dětským reprezentantkám Sofii Najmanové a Sáře Finsterle se v Ebreichsdorfu daří. Nejprve se střídaly ve vítězství při dětském CSI, nyní se jim daří na CSN. Zatímco v pátek zvítězila na parkuru 125 cm Finsterle, v sobotu se to podařilo Najmanové...
29.11.2014 22:51  |  Rubrika: Sport  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

Sofie Najmanová a Stardano ovládli soutěž 125 cm. Foto Lukáš Najman

FOTOGALERIE

Nejsou to jediné úspěšné české jezdkyně závodů, na vyšších parkurech se jim však daří nejvíce. V konkurenci 60 dvojic zvítězilapáteční soutěži 125 cm na čas Sára Finsterle a Venezie 1, tedy dvojice úspěšnátomto areálu i při CSIChpolovině listopadu. V sobotu se na stejně vysokém parkuru, jedoucím opět na čas, prosadila Sofie Najmanová se svým Stardanem, s nímž se účastnila letošního mistrovství Evropy. Dvojice dokončila nejen bezchybně, ale ve výborném čase. Na druhé místo měla náskok více jak devět sekund.

Skvělý výkon podal Josef Vitásek a Quintex 3, jediní čeští zástupci na nejvyšším parkuru sobotního dne. Překážky 140 cm vysoké překonali bez shození a v dobrém čase, který jim stačil na pěkné třetí místo

I další české dvojice si však na konto připisují úspěchy. Na vítězství ve stylové soutěži na parkuru 95 cm dosáhla Chantal Nová a Lady 32. Ty společně zajely vydařenou jízdu ohodnocenou 7,4 body. Na parkuru 105 centimetrů vysokém si pro pěkné třetí místo dojela Ida Jančářová a Full House DVL.

Mladí koně stejně jako úvodní den soutěžili pouze na trestné body. Díky bezchybnému projevu na parkuru tak získal mezi 4-5letými koňmi dělenou první příčku Lubomír Moravanský a Ecampione. Společněním dokončilo ještě pět jezdců bez chyb na parkuru (105 cm). Stejně tak se dařilo Josefu VitáskoviCairem a parkur 115 cm pro 5-6leté koně jim vynesl děleno první pozici.

Výbornou formu předvedl Zdeněk Matiska. Se svými dvěma koňmi se totiž na parkuru 115 cm bez omezení probojoval na první i druhou příčku. Nejlepší bylReine Du Ball, s minimálním časovým rozestupem získal druhé místo s Blue Diamond van Herikhave.

Závody pokračují ještě nedělními soutěžemi. Na startovní a výsledkové listiny se dostanete ZDE




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE