reklama 11A

Stoprocentní Mokrošová: Všichni čeští koně v Dortmundu se umístili

ikonka

Maximální úspěšnost měly české stáje na nedělním mítinku v Dortmundu. Všichni čtyři koně, kteří na německé zimní dostihy přicestovali, vybojovali pod dvojnásobnou šampionkou amatérských jezdců Sabinou Mokrošovou dotovaná umístění.
12.12.2021 15:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12B

V náročných podmínkách na zmáčené pískové dráze vedla k úspěchu vesměs ofenzivní taktika ze špice, kterou volila i Mokrošová. Nejblíže k vítězstí měla s tříletou Anawou ze stáje MUDr. Evy Nieslanikové v čtyřkovém Advents-Ausgleich (1800 m, 4000 eur). Svěřenkyně Miroslava Nieslanika v cílové rovině odskočila zbytku pole o 7 délek, ale za distancí zavelela k útoku rakouská Zambala a odkázala Anawu jistě o půldruhé délky na druhé místo.

V hlavním dostihu, trojkovém Dortmunder Sandbahn-Preis (1800 m, 5100 eur), se účastník EJC Leram Millionu a Velké ceny Prahy Donn Clifs držel vpředu až do závěrečného oblouku. V závěru mu došly síly a na vítěze nasbíral manko 33 délek, ale přesto dokázal o krk uhájit čtvrtou příčku.

Centrála Tušimice zasáhla i do čtyřkového handicapu www.wettstar.de-Rennen (2500 m, 4000 eur), počítaného do zimního šampionátu amatérských jezdců. Třebaže Mokrošová začala Sepiuse pobízet už na konci protilehlé roviny, udržela se v kontaktu s nejlepšími a finišovala třetí.

Trenér Grzegorz Wroblewski poslal do Dortmundu čtyřletého Polish Kinga, který se ve druhé polovině sezony pohyboval v překážkových dostizích, ale koncem listopadu se vrátil na roviny čtvrtou příčkou v Pise. Toto umístění si zopakoval i v nedělním Taxi4Horses-Rennen (1950 m, 4000 eur), i když v roztaženém doběhu nezvítězivších ztrácel na nejlepšího soupeře plných 36 délek.

Oranžovo-bílé barvy MUDr. Evy Nieslanikové měly kromě Dortmundu zastoupení i v Pise, kde dvouletý Bacora pod Alessandrem Fiorim finišoval devátý v dostihu nezvítězivších na 2000 metrů.

Ilustrační foto: Marcela Kozová




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }