reklama 11D

Janáčková Koplíková ve formě: Týden po Mandarinovi vyhrál i Josephino

ikonka

Sérii úspěchů trenérky Ingrid Janáčkové Koplíkové ve francouzském Marseille v pondělí prodloužil dvouletý hřebec Josephino v barvách Jany Dufkové. Třetí z Pražského zimního favorita si připsal prodejní dostih na 1500 metrů se Sylvainem Ruisem.
06.12.2021 19:28  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12C

Dvouletý Josephino v pondělí podvečer zvítězil v prodejním dostihu v Marseille Pont de Vivaux a potvrdil výbornou aktuální formu svěřenců Ingrid Janáčkové Koplíkové. Ta dosáhla svého druhého trenérského úspěchu ve Francii jen týden po premiérovém vítězství s Mandarinem na stejné dráze.

Hřebec majitelky Jany Dufkové se v Prix de Sainte-Lucie (1500 m, 12 500 eur) prezentoval chtivým projevem, ale Sylvainu Ruisovi se ho na pískovém oválu podařilo schovat na průběžné sedmé místo a v dobře rozběhnutém dostihu si začal zlepšovat pozici na protilehlé rovině.

Podobně jako minulý týden jeho tréninkový kolega Mandarin vytočil poslední oblouk ve vnější stopě a v cílové rovině přišel s táhlou koncovkou, kterým si zajistil jisté vítězství o délku před Great Chief a Speed Chopem.

Josephino tak v prvním roce kariéry vytěžil dvě vítězství z pěti startů. Poprvé se naplno prosadil v mostecké Ceně EBF na 1400 metrů. Dvakrát změřil síly i s ročníkovou špičkou. V zářijovém Gerschově memoriálu doběhl šestý, více než jedenáct délek za vítězkou Porcinellou. V Pražském zimním favoritovi finišoval jako favorit na třetím místě, když potvrdil, že 1800 metrů už je nejspíš nad jeho distančním optimem.

Ingrid Janáčková Koplíková poslala do Marseille ještě šestiletého Siglo De Oro, který doběhl pátý v handicapu classe 4 Prix de Montredon (1500 m, 12 000 eur).

 

Krátce

 

Účastnice loňské Velké pardubické Vanesse vstoupila do zimní překážkové sezony na nedělním mítinku v Craonu solidním čtvrtým místem v krosu Prix Club des Entrepreneurs de Craon (5000 m, 13 000 eur). Svěřenkyně Pavla Vítka cválala pod Romainem Julliotem v první polovině dostihu lehce mimo kontakt s polem, v závěrečných dvou kilometrech pestrého kursu s četným stoupáním a klesáním se postupně posouvala blíž důležitému dění a v závěru uhájila čtvrté místo s odstupem 19 délek na vítěze.

Foto: France Galop




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE