reklama 11B

Konec jako od Walta Disneyho: Mysak Miky triumfoval v Deauville

ikonka

Mysak Miky byl letos ztělesněním spolehlivého koně. Ve francouzských maiden dostizích sbíral tříletý hřebec stáje Cajdašrot jedno umístění za druhým. Vítězství, které bylo již nějaký čas na spadnutí, přišlo v sobotu večer na závodišti Deauville.
11.12.2021 19:39  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |   FANCLUB
reklama 12A

Slušný potenciál, ale i kus příslovečné smůly byly hlavní atributy letošních francouzských startů tříletého Mysaka Mikyho. V sobotu večer tempař stáje Cajdašrot konečně prolomil sérii těsných porážek a na all-weather dráze v Deauville vybojoval první vítězství kariéry.

Do Prix de Longny-au-Perche (2500 m, 22 000 eur) nastupoval svěřenec Václava Luky mladšího jako favorit s kursem 27:10 a s ratingem 34,5 kg i jako nejvýše hodnocený kůň v poli. A obě charakteristiky vzápětí potvrdil i na dráze.

V sedle s Clementem Lecoeuvrem přešel po startu na špici a po svém zvyku si v solidním tempu odvodil dostih. Při vbíhání do cílové roviny seděl Lecoeuvre stále v klidu, zatímco většina jeho soupeřů už naplno jezdila.

 

Čtěte také: "Zvykl si hned". Stotisícová naděje Quessigny se zabydluje na Valašsku

 

Na distanci se vedle Mysaka Mikyho vyvezla sázková druhá šance Starluc, ale český zástupce zabojoval a jistě o 1 1/4 délky soupeřův útok odrazil. Čtvrtý doběhl v Česku narozený My Way z chovu Joanny Zalewské, který reprezentuje barvy někdejšího šéfa švýcarského White Turfu Silvia-Martina Stauba.

Mysak Miky se postaral o šestnácté letošní vítězství Václava Luky mladšího na francouzských drahách, stáj Cajdašrot se po trojici úspěchů Cote Jardina raduje počtvrté. Narostlý hřebec se představil českému publiku pouze při Velké jarní ceně, kde doběhl šestý. V následujících šesti startech ve Francii pokaždé získal dotaci. Kromě sobotního vítězství byl dvakrát druhý, dvakrát třetí a jednou pátý.

Foto: France Galop




Sledujte vysílání EquiTV.cz nebo poslouchejte EquiRadio.cz

 

Přihlaste se k odběru týdenního newsletteru ZDE!

 

Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

FB skupiny Jezdci.cz, EquiTV.cz a EquiRadio.cz

 
Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE