reklama 11A

World Cup v Lyonu pro Wandrese. Francie má novou dvojici v top drezuře

ikonka

Druhé kolo drezurního Světového poháru WEL se konalo v Lyonu. V pátek 3. listopadu si tam pro vítězství dojel Němec Frederic Wandres. Třetí skončila Francouzka Pauline Basquin, která se čím dál víc prosazuje ve výsledcích z pětihvězdových závodů.
03.11.2023 20:32  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 

V pátek 3. listopadu se v Lyonu konalo druhé kolo drezurního Světového poháru bodovaného do západoevropské ligy WEL. Podle „papírových“ předpokladů se dařilo Fredericovi Wandresovi. Německý jezdec nestartoval se svým nejúspěšnějším koněm jménem Duke of Britain, ale s valachem Bluetoothem OLD. Oldenburský hnědák v letošní sezoně Duka vystřídal na nejtěžších mítincích. 
 
V Lyonu s ním Němec zapsal v Grand Prix Freestyle známku 83,415 procenta, což stačilo na vítězství. Druhé místo obsadila dánská dvojice Nanna Skodborg Merrald a Blue Hors St. Schufro, jež získala bezmála 83 procent. 
 
Třetí příčka patří francouzské jezdkyni Pauline Basquin v sedle valacha Sertoria de Rima Z Ifce. A to se známkou skoro 81 procent. Až za touto dvojicí skončil další z favoritů Švéd Patrik Kittel. 
 
Pro Francouzku rozhodně nejsou pětihvězdové mítinky rutinou, ačkoliv na mezinárodní úrovni závodí už přes deset let. Výsledek v Lyonu je jejím novým osobním rekordem. Ve Světovém poháru totiž nikdy nebyla v top 3 a nikdy neměla známku přes 80 procent.
 
Forma, kterou spolu s belgickým hnědákem má, se neustále zlepšuje. Letos ji šéf francouzské reprezentace postavil do Pohárů národů v Rotterdamu, Cáchách a Compiegne a startovala také na mistrovství Evropy, kde dojela třináctá.
 
Foto: Leanjo de Koster / FEI



Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE