reklama 11A

Working Equitation v Královicích. Czech Summer Open 2019 tři dny ŽIVĚ

ikonka

Jezdecký areál Královický dvůr hostí ve dnech 5. až 7. července Czech Summer Open 2019, doposud největší závody ve Working Equitation konané v České republice s mezinárodní účastí. Internetová televize EquiTV.cz vám nabízí celý program sledovat ŽIVĚ!
07.07.2019 00:10  |  Rubrika: Sport  |  
ŽIVĚ
| FANCLUB
reklama 12C
 

Program vysílání EquiTV.CZ z Czech Summer Open 2019

Pátek 5. 7. 2019 – 9.00 až 18.00 hodin - KLIKNĚTE ZDE

Sobota 6. 7. 2019 – 8.00 až 18.30 hodin - KLIKNĚTE ZDE

Neděle 7. 7. 2019 – 8.00 až 18.30 hodin - KLIKNĚTE ZDE




„Working Equitation“ můžeme přeložit jako „pracovní jezdectví“. Jejím cílem je poslušný, přiježděný, obratný, rychlý a všestranně využitelný kůň, perfektně zvládající drezuru na obdélníku, překonávání rozmanitých překážek i práci s dobytkem. Může být vypsána jako soutěž jednotlivců nebo soutěž týmů. Důležitou součástí je i celková prezentace dvojice, ke které neodmyslitelně patří i zvolený hudební doprovod.
 
Závod se skládá z několika částí:
 

Drezurní test

Odehrává se v klasickém drezurním obdélníku 20x40m za doprovodu hudby. Soutěžící předvádí předepsané úlohy s danými sekvencemi cviků v přesném pořadí, jako jsme zvyklí v klasických drezurních soutěžích.
 

Test ovladatelnosti

Během celého testu se hodnotí pravidelnost a plynulost překonávání překážek i pohybu mezi nimi, jistota koně a jeho ochota spolupracovat. Test je hodnocen známkou za každou překážku a souhrnnými známkami (0-10b). Překážky jsou inspirovány situacemi, které musel jezdec s koněm překonávat při práci, a patří mezi ně například můstek, branka, slalom, skok, ulička s couváním a podobně.
 

Test rychlosti

Nejoblíbenější část mezi jezdci i diváky, kde se snoubí adrenalin, rychlost a šikovnost. Jezdec s koněm překonávají podobné překážky jako při testu ovladatelnosti, ale tentokrát je hlavním kritériem doba a čistota projetí. Měří se celkový čas projetí testu, od kterého se odečítají trestné sekundy za chyby (za nenabrání kroužku, převržení sudu, pád kavalety apod.).
 
Na mezinárodních závodech či ve vyšších národních týmových soutěžích může být zařazena i čtvrtá část, kterou je test s dobytkem.
 

Další informace o disciplíně najdete na stránkách www.wecr.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE