reklama 11A

V Oslu odstartuje parkurový Světový pohár WEL. Pojede se jedenáct kol

ikonka

Halová série Světového poháru v parkurovém skákání bodovaného do nejsilnější západoevropské ligy je konečně zpět tak, jak jsme na ní zvyklí. V sezoně 2021/2022 se odehraje jedenáct kol, z nichž první hostí Oslo. Finále proběhne v dubnu v Lipsku.
11.10.2021 13:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

 

Seriál Světového poháru ovlivnil v sezoně 2020/2021, stejně jako jiné sportovní události, Covid-19. Letošní podzim konečně nabídne halové závody bodované do Západoevropské ligy FEI téměř v nezměněné podobě. 
 
První mítink hostí tradičně Oslo a odehraje se od 13. do 17. října. Po norské metropoli následovalo vždy další skandinávské hlavní město, a to Helsinky. Finské kolo je však v tomto roce zrušené. Spolu s listopadovým Stuttgartem jsou to dva závody, jejichž organizaci pořadatelské týmy, s ohledem na možný vývoj epidemie Covidu-19, vzdaly.
 
Druhé zastavení je tedy naplánované na poslední říjnový víkend a proběhne v Lyonu. Následuje Verona, jejíž termín je 4. – 7. listopadu. Na přelomu listopadu a prosince se seriál na dva víkendy usadí ve Španělsku. O body a možný postup do finále se pojede v Madridu a poté v La Coruně. 
 
V prosinci se mohou fanoušci těšit na předvánoční mítink v Londýně a v úplném závěru roku se bude závodit v belgickém Mechelenu. Termín v polovině ledna, kdy byli čeští příznivci špičkových parkurů zvyklí jezdit do Lipska, připadl tentokrát Basileji. O Lipsko se však nemusíme bát. Saské město hostí totiž finále. Mezitím se však bude soutěžit ještě v Amsterdamu, Bordeaux a Göteborgu. 
 
 

Z historie Světového poháru

Právě Göteborg je městem, které bylo v minulosti nejčastěji spojeno s finálovým kláním Světového poháru. Rozhodující mítink se tam konal totiž už patnáctkrát. Světový pohár v parkurovém skákání byl založen v roce 1979. Za dobu jeho konání se našlo jen pár jezdců, kteří zapsali vítězný hattrick. Byli to Rakušan Hugo Simon, Brazilec Rodrigo Pessoa a dva němečtí reprezentanti Meredith Michaels Beerbaum a Daniel Deusser.
 
Západoevropská liga FEI, do níž jsou započítávány uvedené halové závody CSI5*-W, je nesilnější ligou na světě. Na starém kontinentu je totiž výjimečně silná konkurence. Počínaje jezdeckými velmocemi, jako jsou Německo, Velká Británie nebo Francie, přes země, které se drží na špičce v posledních letech, což je třeba Švédsko, Belgie, Nizozemí či Švýcarsko. 
 
 

Termíny Světového poháru WEL FEI – 2021/2022

Oslo (NOR) – 13. – 17. října 2021
Lyon (FRA) – 27. – 31. října 2021
Verona (ITA) – 4. – 7- listopadu 2021
Madrid (ESP) – 25. – 28. listopadu 2021
La Coruňa (ESP) – 10. – 12. prosince 2021
Londýn (GBR) – 16. – 20. prosince 2021
Mechelen (BEL) – 26. – 30. prosince 2021
Basilej (SUI) – 12. – 16. ledna 2022
Amsterdam (NED) – 27. – 30. ledna 2022
Bordeaux (FRA) – 3. – 6. února 2022
Göteborg (SWE) – 24. – 27. února 2022
Lipsko (GER) – 6. – 10. dubna 2022 - FINÁLE 
 
Foto: Mette Sattrup / FEI
 
 



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE