reklama 11D

V Královicích zažije premiéru seriál Zimní jezdecká liga pro parkurové týmy

ikonka

Společně s desátým ročníkem Zimního jezdeckého poháru vypukne v sobotu 10. února i nový seriál parkurových týmů nazvaný Zimní jezdecká liga. Krátce před uzávěrkou je do něj přihlášeno pět družstev, za která odstartují vždy dvě soutěžní dvojice.
07.02.2024 21:35  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
O první letošní parkurové závody pod hlavičkou České jezdecké federace je nezvykle vysoký zájem. Pořadatelé z SK Artego očekávají, že by se druhou únorovou sobotu mohlo v hale Královického dvora nedaleko Slaného uskutečnit téměř 200 startů. 
 
„Jsem moc rád, že Zimní jezdecká liga rozvířila pozitivní debatu mezi jezdci a těch se na zahajovací mítink v Královicích přihlásilo o poznání více, než tomu bylo v loňském roce. Určitě na to mělo pozitivní vliv i počasí s teplotami nad nulou. Věřím, že stejně jako v předešlých letech bude účastníků při každém dalším kole přibývat a během březnových závodů bychom mohli dosáhnout na 200 až 220 startů,“ zmínil ředitel závodů Aleš Suchánek.
 
Zmiňovaný halový seriál má tři soutěžní kategorie. Vedle malé a velké túry jednotlivců letos poprvé proběhne Zimní jezdecká liga, do níž se nahlásilo celkem pět týmů. „Mám informace, že někteří jezdci stále zvažují postavit svůj tým, tak doufám, že ještě jeden, nebo dva přibydou. Každopádně i pět družstev je na první ročník dobré číslo a jsem za to rád,“ konstatoval Suchánek.
 
Za Černé pumy s podporou Autodopravy Jan Trefný se přihlásila jako kapitánka Sára Dvořáková společně s Petrem Netušilem a Danielem Pospěchem. Šedé vlky podporované dodavatelem belgických sedel Ikonic povede Veronika Trčová, která povolala do týmu Lukáše Sojku a Jana Studničku. Čtyřčlenný tým Bílých lišek s podporou Kovářová reality sestavila Gabriela Šimková. Jejími kolegy jsou Nicol Čížková, Dominika Hrubešová a Ema Splavcová. Taktéž čtyři jezdce mají Zlatí lvi podporovaní značkou EquiSoul. Kapitánkou je Linda Portychová, dalšími členy pak Filip Doležal, Miloslav Příhoda a Jiří Tměj. Pátou sestavu tvoří Oranžoví tygři s podporou Sportovní stáje Telce u Slaného, jimž šéfuje Adéla Potluková. Po jejím boku se postavily Petra Štefková a Petra Tvrdíková. 
 

Psali jsme: Domes odstartoval boj o trojici zimních pohárů. Úvod mu vyšel jen částečně

 

Zimní jezdecká liga se pojede na stupni obtížnosti L*, tedy s překážkami vysokými 115 centimetrů. To je stejná úroveň, jako má malá túra Zimního jezdeckého poháru jednotlivců. „Soutěž číslo šest tak bude rozdělena na dvě oddělení. Všichni se musí prostřednictvím Jezdeckého informačního systému přihlásit do otevřené soutěže 6A, z níž bude v sobotu dopoledne vyselektována startovní listina i pro soutěž 6B. Kapitáni totiž mají totiž možnost se ještě na poslední chvíli rozhodnout změnit sestavu podle aktuální formy členů týmu,“ upřesnil Aleš Suchánek. 
 
Do velké pohárové túry je nahlášeno dvanáct dvojic. Představí se v nich například Klára Hlaváčková, Kateřina Mestenhauserová, Linda Portychová, Miloslav Příhoda, Lukáš Sojka, Jan Studnička a další. Všechny seriálové soutěže budou moci sledovat nejen diváci v královické hale, ale také prostřednictvím živého přenosu, který zajišťuje internetová televize EquiTV.cz. Rámcový program začne již v 8:00 hodin ráno. Podrobnosti najdou zájemci na stránkách www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru
Foto: Josef Malinovský
 




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE