reklama 11D

V Hradištku vrcholí přípravy na venkovní sezonu. Kolbiště má nový povrch

ikonka

Většina jezdeckých areálů v těchto dnech finišuje přípravy na start venkovní závodní sezony. V Hradištku u Sadské došlo před prvním březnovým mítinkem na rekonstrukci pískové plochy kolbiště a rozšíření opracoviště.
18.03.2024 17:08  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: poskytl Petr Půlpán mladší  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12B

 
Areál Jezdecké společnosti Equus Kinsky v Hradištku u Sadské patří mezi ty nejvytíženější z hlediska počtu sportovních akcí i zájmu o ně ze strany účastníků. Nezřídka se na tamním kolbišti závodí od časného rána do pozdních večerních hodin. I proto určitě jezdci uvítají, že se před letošní sezonou provozovatelé rozhodli pro rekonstrukci závodní arény. 
 
„V minulém týdnu se na kolbiště dovezlo přes dvě stě tun písku a čtyři tuny geotextílie. Momentálně probíhá ještě rekonstrukce opracoviště, které se zvětší o prostor za úrovní malé haly a bude mít zcela nový povrch. Vzniknout by měla tréninková plocha o velikosti 70 x 30 metrů a také ještě menší plac pro opracování o velikosti 50 x 20 metrů,“ prozradil redakci Jezdci.cz Petr Půlpán mladší. 
 

Čtěte také: Farma Ptýrov s novou arénou pro sezonu 2024: Kolbiště je větší o třetinu

 
Závodní sezona 2024 v Hradištku startuje již ve dnech 30. a 31. března, kdy se tam koná první kolo Champions Tour. Na další měsíc je vypsaný soutěžní víkend od 19. do 21.dubna. Ve dnech 9. až 12. května se v tomto středočeském areálu uskuteční Velká cena zařazená do Českého skokového poháru. Dvakrát tam zavítá také Amateur Jump Tour a v kalendáři nechybí ani jedna z kvalifikací Kritérií mladých koní. Celkem je do Hradištka naplánováno devět závodů. Sportovní sezonu uzavře finále Champions Tour a Top Ten Cup v první polovině října.



Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE
function closepop(){ $("body").removeClass("hidescrollbar"); $("#popreklamagal").hide(); $("#popreklama").hide(); }