reklama 11C

Velké přípravy na sezonu: V Martinicích rekonstruují opracoviště i stáje

ikonka

Resort Equitana Martinice bude v letošním roce hostit vedle několika dalších akcí mistrovství České republiky v parkurovém skákání a finále Českého skokového poháru. Před nabitou sezonou prochází jezdecký areál velkými stavebními úpravami.
06.03.2024 06:30  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Ostatní  |  
FOTOGALERIE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Ten, kdo navštívil o víkendu výběr hřebců do plemenné knihy českého sportovního koně v Martinicích, tak si nemohl nevšimnout, že ve zdejším areálu panuje čilý stavební ruch. 
 
„Jak jsme již dříve avizovali, letošní zima je věnována stavebním činnostem a úpravám hlavně opracoviště, které přímo sousedí se závodním kolbištěm. Aktuálně dochází k rozšíření celé plochy opracoviště o řádově sedm metrů směrem k ustajovacím halám číslo jedna a dva. Ale nejen to, opracoviště se protahuje i směrem dozadu k místnímu rybníku a bude delší o zhruba dvacet až pětadvacet metrů. Oproti současnosti tak ta plocha bude opravdu velká,“ prozradil v rozhovoru pro internetovou televizi EquiTV.cz ředitel tamních sportovních akcí Aleš Suchánek.
 
„Zatím jsou zde vidět hlavně hromady zeminy a shrnutého písku. V těchto dnech se vyzdívá opěrná zeď, která bude držet plochu opracoviště, ale slibované změny se již pomalu stávají realitou a já věřím, že za několik málo dnů bude opravdu vše připraveno na další závodní sezonu,“ věří Aleš Suchánek.
 
Zrekonstruovaná tréninková jízdárna ovšem nebude jedinou novinkou. „Chystá se také výstavba dalších stájí ve spodní části areálu, takže by měla vzniknout hala pro ustájení číslo pět. Dále jsme zrekonstruovali halu číslo jedna na ustájení našich klientů, kteří jsou zde s koňmi natrvalo a vše se posouvá tak, aby se koňský provoz resortu Equitana trochu oddělil od hotelového provozu nacházejícího se v horní části areálu,“ upřesnil záměry provozovatelů areálu jeho sportovní ředitel. 
 
Sezona jezdeckých akcí odstartuje ve dnech 25. až 28. dubna Jarní cenou Martinic. Od 17. do 19. května tam proběhnou Czech Riders Games, následovat bude v druhém červencovém týdnu Memoriál Jana Papouška, který se v termínové listině posunul o čtrnáct dní později kvůli termínové kolizi s mezinárodními skokovými závody CSIO v Praze. 
 
Jedním z hlavních sportovních vrcholů roku 2024 v Martinicích se stane mistrovství České republiky v parkurovém skákání jezdců do 25 let, žen a jednotlivců (seniorů), jehož termín byl stanoven na 25. až 28. července. V polovině srpna navážou Pony days a konec letních prázdnin bude patřit finále národního poháru České jezdecké federace. Tečku za letošní martinickou sezonou udělá od 25. do 29. září Velká cena Martinic a finále Českého skokového poháru s atraktivní Super Grand Prix.
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE