reklama 11A

Nominace jezdců a koní na olympiádu. ČJF náhradníka oznámí v červenci

ikonka

Česká jezdecká federace avizovala, že v pondělí 21. června oznámí jména jezdců a koní, která budou na nominativní přihlášce pro olympijské hry v Tokiu. Kdo z parkurového týmu bude v pozici náhradníka, to bude upřesněno až začátkem července.
21.06.2021 20:15  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
AKTUALIZOVÁNO
| FANCLUB
reklama 12D
 
Ačkoliv ČJF měla nominaci jezdců pro olympijské hry v Tokiu oznámit v pondělí 21. června, do 20:00 hodin žádnou zprávu nevydala. Česká televize v hlavní zpravodajské relaci přesto informovala o tom, že nominace byla Českou jezdeckou federací zveřejněna.
 
Vedoucí české ekipy Markéta Šveňková pro ČT uvedla, že náhradník bude oznámen až začátkem července. „Náhradníka můžeme do určitého časového limitu nahlásit až do druhého kola, takže se dá taktizovat pro případ, že se objeví nějaká únava,“ konstatovala. 
 

Psali jsme: Olympijský tým bude vybrán do 21. června. Řeší se i financování SCM

 
Na nominaci tedy figurují čtyři jezdci a sedm koní. Kamil Papoušek odcestuje do Tokia s Warnessem, Aleš Opatrný bude vybírat mezi Forewerem a Gentlemenem v/h Veldhof, Ondřej Zvára má na vybranou mezi Cento Lanem a Quimerem-M a Anna Kellnerová musí zvolit mezi Catch Me If You Can Old a Silverstonem G.
 
„Pořád se musím přiznat, že tomu úplně nevěřím. Je to tak velký sen, a tak dlouho to trvalo, že tomu uvěřím, až tam poletíme,“ řekla při pondělním rozhovoru pro Českou televizi Anna Kellnerová.
 

AKTUALIZACE 21. 6. 2021, 20:35 hodin:

Po 20. hodině nakonec Česká jezdecká federace zveřejnila zprávu, že v pondělí poslala Českému olympijskému výboru a Mezinárodní jezdecké federaci nominativní přihlášku jezdců, kteří budou Českou republiku reprezentovat na nadcházejících XXXII. olympijských hrách v Tokiu.
 
„Olympijského klání se zúčastní tříčlenný skokový tým, který vzejde z těchto jezdců a koní: Aleš Opatrný – Forewer, Gentlemen VH Veldhof, Anna Kellnerová – Catch Me If You Can Old, Silverstone G, Kamil Papoušek – Warness, Ondřej Zvára – Cento Lano, Quimero M. V disciplíně všestrannost budou Českou republiku reprezentovat: Miloslav Příhoda – Ferreolus Lat a Miroslav Trunda – Shutterflyke, Trnka Ruf,“ uvádí ČJF.
 
„Přesné složení skokového týmu tedy tří členů reprezentačního družstva včetně určení náhradního jezdce bude oznámeno 4. července 2021 před odesláním definitivní přihlášky pořadatelům olympijských her stejně jako jména konkrétních koní, kteří se zúčastní olympijských soutěží. Soutěž všestrannosti bude v Tokiu probíhat od 30. července do 2. srpna 2021. Týmy skokanů se o medaile utkají ve dnech 6. – 7. srpna 2021,“ dodali zástupci ČJF na svých internetových stránkách.
 
Foto: Kateřina Návojová



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE