reklama 11C

Niels Bruynseels a jeho druhá sezona GCL v týmu Prague Lions

ikonka

V Dauhá odstartoval již svoji druhou sezonu Global Champions League v týmu Prague Lions a dnes už si jej málokdo spojí s družstvem Vienna Eagles, které reprezentoval v roce 2017. Řeč je o Nielsovi Bruynseelsovi. Připomeňte si jeho největší úspěchy!
02.04.2019 11:41  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Niels Bruynseels se narodil v roce 1983 v Bonheidenu v Belgii. Jeho životní cesta s koňmi byla předurčená už od začátku, protože jeho otec Harry byl známým chovatelem a obchodníkem s koňmi. Začátkem února 2019 bohužel zemřel, a to ve věku pouhých 62 let.

Niels začal závodit až ve čtrnácti letech. Jeho velkou výhodou byla schopnost pracovat s různými typy koní, protože doma mu jich v rámci přípravy procházelo rukama mnoho. Úspěchy sbíral už jako junior a mladý jezdec. V roce 2004 získal s belgickým týmem stříbro na mistrovství Evropy mladých jezdců v Portugalsku. 

V roce 2018 byl nominován Belgickou jezdeckou federací na Světové jezdecké hry. Belgičané tam skončili jedenáctí. Z mezinárodních závodů CSI má v kariéře dlouhou řádku předních umístění. Vyjímá se mezi nimi Rolex Grand Prix, kterou vyhrál loni při závodech CSI5* Dutch Masters v s´Hertogenbosch. Bruynseels pravidelně nastupuje také s belgickým družstvem do soutěží Poháru národů, vyhrál například CSIO Nations Cup v La Baule 2008.

Pro nejtěžší soutěže má aktuálně dva svěřence. Třináctiletou klisnu Ganciu de Muze a desetiletého valacha Delux van T & L. Belgická klisna Cas de Liberte, s níž absolvoval Světové jezdecké hry v Tryonu, prodána v prosinci 2018 do Spojených států amerických. 

Niels Bruynseels je členem týmu Prague Lions od roku 2018. V sezoně 2017 reprezentoval družstvo Vienna Eagles. To skončilo v žebříčku Global Champions League na dvanáctém místě. 

Foto David Horváth / CET a Kateřina Návojová / PPO

Už máte vstupenky na GC Prague PlayOffs? Klikněte ZDE!
 





reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE