reklama 11C

Anna Kellnerová: Jako každý tým chceme do první čtyřky pro PlayOffs

ikonka

Parkurová série Global Champions má za sebou první kolo v Dauhá. Jak hodnotí jeho průběh Anna Kellnerová a jaké jsou hlavní cíle nejen týmu Prague Lions pro tuto sezonu, která opět vyvrcholí v pražské O2 areně, to prozradila v krátkém rozhovoru.
04.03.2019 19:03  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |  
NEPŘEHLÉDNĚTE
| FANCLUB
reklama 12C

 
Týmovou Global Champions League a Longines Global Champions Tour jednotlivců čeká letos celkem dvacet kol. To první se uskutečnilo v Kataru nezvykle brzy – již na přelomu února a března. Druhé bude následovat za déle jak měsíc v Mexiku a vše uzavře od 21. do 24. listopadu GC PlayOffs v O2 areně. Předprodej vstupenek začne již za několik málo dnů, a tak ti, kteří chtějí mít nejlepší místa, se již chystají na internetový souboj při on-line rezervacích. 
 
Parkurové týmy mají letos situaci o něco jednodušší, jelikož je jich pouze šestnáct, a tak mají „vstupenky“ do Prahy jisté. Stále je však o co soutěžit: „Budeme se jako každý tým snažit probojovat do první čtyřky, která to bude mít při Prague PlayOffs jednodušší, jelikož postoupí rovnou do semifinále.“ Nejen to prozradila Anna Kellnerová v následujícím rozhovoru. 
 
Bylo hodně náročné se připravit na letošní brzký start Global Champions?
Určitě to bylo náročnější než minulý rok. My jsme ten rok začali celkově relativně brzy závodit již v Emirátech, kde jsme strávili měsíc. Takže jsme na to byli připraveni a koně si také zvykli na teplé podnebí. 
 
Jak jste spokojena celkově se svými výkony v Dauhá?
Začátek v Dauhá byl úžasný. Balguero skákal skvěle. Páteční parkur do 150 centimetrů dokončil čistě a umístil se na 9. místě. Catch Me také skákala úžasně a dostala se do rozeskakování ve stopětapadesátce. V sobotu nám začátek parkuru nevyšel podle očekávání, ale to se stane. Pak jsme naštěstí solidně dojely a měla jsem radost, že zbytek parkuru byl v pořádku. 
 

NEPŘEHLÉDNĚTE: Poslední den Global Champions 2019 v Dauhá. Zaostřeno Davidem Horvátem

 

Jaký pro vás byl první start v Doha s Catch Me If You Can? 
Myslím si, že byl dobrý. Dostaly jsme se do rozeskakování, kde jsme měly sice chybu, ale bylo to naše první rozeskakování, které jsme spolu jely. Takže jsem byla spokojena. Jak jsem již říkala, v sobotu nám začátek úplně nevyšel. Malé zklamání tam je, ale nezávodíme spolu ani dva měsíce, jsme stále čerstvá dvojice a musíme si na sebe ještě na těchto výškách zvyknout. 
 
Bylo těžké rozhodování, zda s ní nastoupíte v sobotu do týmové soutěže, nebo to bylo dlouhodobě plánované? 
Dlouhodobé plány můžeme mít, ale vždy se čeká na to, jakou bude mít formu kůň i jezdec na konkrétních závodech. Podle toho se rozhodujeme, kdo bude startovat v GCL. Jelikož jsem v pátek zajela čistě, tak se rozhodlo, že s Catch Me pojedu sobotní druhé kolo já. Bohužel nám to tentokrát nevyšlo, ale to se stává. Není to poprvé ani naposledy, kdy uděláme nějaké rozhodnutí, a nakonec to nevyjde. Je to pořád sport a zkrátka musíme být příště lepší. 
 
Ve čtvrtečním prvním kole GCL bylo hodně bezchybných výkonů, překvapilo vás takové množství?
Byla jsem překvapena, že bylo tolik bezchybných, ale musím říct, že parkur byl postaven jinak než ten sobotní. Pro druhé kolo byl parkur opravdu na plných mírách a hodně technický, takže se to nedá srovnávat. I podle výsledků bylo čtvrteční kolo o hodně snadnější než to sobotní.
 
Máte nějaké konkrétní cíle pro letošní GCL z hlediska umístění v dílčích kolech? 
Samozřejmě bychom chtěli být co nejlepší. Budeme se jako každý tým snažit probojovat do první čtyřky, která to bude mít při Prague PlayOffs jednodušší, jelikož postoupí rovnou do semifinále. Letos je jen šestnáct týmů, takže do Prahy postupují všechny. – Jak jsme však viděli minulý rok, bude to neuvěřitelně těžké. Aby se to týmu povedlo, tak se mu musí na každých závodech dařit a takovéto horší momenty musí mít jen jednou za čas. Takže uvidíme, zda se nám to podaří. Celý tým na tom bude makat.
 

PSALI JSME TAKÉ: Epaillard vyhrál úvodní kolo parkurové LGCT a kvalifikoval se do Prahy

 

Na kolika z dvaceti mítinků plánujete být osobně? 
To nemohu momentálně říct. Rozhodně plánuji začátek, a uvidím, jak to bude pokračovat ve zbytku sezony. Budu mít i jiné závodní povinnosti a musím se snažit to vše skloubit. Podle toho, jak se budou cítit koně, tak budeme nastupovat i na Globálce. 
 
Jak snadno, nebo těžko se dá skloubit účast na Global Champions s bojem o body do olympijského žebříčku? 
Je to velmi složité. Nyní jsme závodili dva měsíce v kuse, nejen kvůli bodům, ale i kvůli tomu, že jsme potřebovali připravit ostatní koně na vyšší závody, a je to samozřejmě složité. Ale nejsem jediná, kdo se o to snaží. 
 
Zanedlouho začne předprodej vstupenek na Prague PlayOffs, věříte, že bude ještě větší zájem o vstupenky než v loňském roce, kdy do O2 areny zavítalo 32 tisíc diváků? 
Musím za sebe říct, že rozhodně bude. Od začátku roku na každých závodech, kde jsem, tak mě zastavují lidé, které často ani neznám. Říkají mi, že i když v Praze třeba nebyli osobně, tak to viděli on-line, a je to prý něco, co musí tento rok vidět na vlastní oči. Takže jsem z toho naprosto nadšená. Jsem moc ráda, že se Prague PlayOffs takto povedlo a všichni z toho byli unešení. Věřím, že tento rok bude O2 arena vyprodaná. 
 
Bude mít někdy v brzké době tým Prague Lions možnost se osobně potkat v kompletní sestavě? Třeba v Praze?
Doufám, že ano. Ale v současné době jsme všichni plně vytížení. Uvidíme, kdy se to podaří, ale snad něco brzy naplánujeme.
 
Děkuji za rozhovor a přeji mnoho úspěchů v letošní parkurové sezoně.
 
Foto David Horváth / CET




reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE