reklama 11C

Muchová míří za obhajobou titulu při Zimním poháru. V Brně zářil Vlašic

ikonka

Zimní jezdecký pohár 2024 spěje k finálovému mítinku v Královicích u Slaného, kam díky úspěchům v Brně pojedou jako velcí favorité Kateřina Muchová a Petr Vlašic. Naopak Milan Domes si cestu za obhajobou titulu halového šampiona zkomplikoval.
16.03.2024 22:45  |  Autor: Josef Malinovský  |  Foto: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Milan Domes patří mezi největší hvězdy Zimního jezdeckého poháru. Nejen, že jako jediný pravidelně startuje ve všech seriálových kategoriích, ale v loňském roce mu chyběl jen kousek k vítěznému hattricku. 
 
Letos se také drží mezi nejlepšími, ale na velký triumf to zatím příliš nevypadá. V kategorii jednospřeží je před finálovými závody dokonce až čtvrtý se čtrnácti body, jelikož v Brně nezískal ani jeden bod. Naopak plný bodový příděl zapsala Kateřina Muchová a je tak doslova krůček k obhajobě loňského celkového prvenství. Při poslední soutěži kvalifikační části série za ní skončili na dalších medailových pozicích Jan Minarčík a Tereza Vyvialová, pro ně to ovšem byl první letošní zisk bodů, čímž si zajistili, že mohou bodovat i ve finále. 
 
V soutěži dvojspřeží mohl být Milan Domes přece jen relativně spokojen. Obdržel sedm bodů za čtvrté místo, a tím se dotáhl na Zdeňka Jiráska, s nímž sdílí průběžné druhé místo za Petrem Vlašicem. Ten v Brně triumfoval, a navíc byl s druhým párem koní třetí. Stříbrná příčka patřila domácí Markétě Sedlinské, jež si tak na poslední chvíli zajistila možnost bodovat i při finále, neboť během této zimy v halovém seriálu startovala poprvé. Petr Myslík je pro změnu jeden z mála vozatajů, který bodoval ve všech čtyřech kolech. Jenže už podruhé za sebou škrtal šestibodový příděl a je tak v žebříčku s šestnácti body průběžně čtvrtý společně s Martinem Kastnerem. Útěchou pro něj může být, že čtyřbodová ztráta na lídra tabulky se dá při finále ještě dohnat.
 
Totéž ovšem zcela neplatí u kategorie čtyřspřeží, kde nebývají startovní listiny tak početné, aby se pořadí mohlo výrazněji míchat. I v tomto případě vede brněnský vítěz Petr Vlašic s dvaceti body. Druhá je Kateřina Sklenská, jež nasbírala i díky stříbrné příčce z posledního kola základní části seriálu sedmnáct bodů a o bod méně má Milan Domes. Ten měl v Brně, stejně jako v Tlumačově, sportovní smůlu, neboť byl v obou případech vyloučen pro neopravený omyl. 
 
Finále Zimního jezdeckého poháru proběhne ve dnech 23. a 24. března v Královicích u Slaného. V sobotu budou na programu parkurové soutěže, v neděli ty vozatajské. Podrobnosti včetně kompletních žebříčků najdou zájemci na webu www.jezdeckypohar.cz.
 
Zdroj: tisková informace Zimního jezdeckého poháru
Foto: Josef Malinovský
 




Veškerý obsah na webech Jezdci.cz, EquiTV a EquiRada je dostupný zdarma. Kvalitní materiály ovšem něco stojí a příjmy z reklamy chod redakce plně nepokryjí. Příspěvkem 100 Kč podpoříte naši autorskou tvorbu a získáte 1 měsíc členství ve fanclubu. Další podrobnosti najdete POD TÍMTO ODKAZEM.

Komunity na síti

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE