reklama 11D

Kenny se kvalifikoval do Super GP v Praze. Tops-Alexander vede LGCT

ikonka

Po Grand Prix Longines Global Champions Tour v Monaku je již známé sedmé jméno jezdce, který se představí v Super Grand Prix při GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně. Bude jím Darragh Kenny. Na vrchol žebříčku se probojovala Edwina Tops-Alexander.
03.07.2021 23:49  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B
 
Sedmým kolem Longines Global Champions Tour byla Grand Prix v Monaku, která se uskutečnila v sobotu 3. července večer. Z 33 startujících jich šest překonalo všechny překážky s výškou do 160 centimetrů bez penalizace a postoupilo do rozeskakování. 
 
Na zkráceném parkuru čistou jízdu zopakovaly jen tři dvojice. Američan Spencer Smith s valachem Theodore Manciais byl sice ze všech nejrychlejší, ale v závěrečné části soutěže jednou chyboval a propadl se na čtvrté místo. Jeho času 37,72 se přiblížil na rozdíl 17 setin Ir Daragh Kenny. Ten však v sedle valacha Idalvill d´Esprit nezaváhal a zaslouženě zvítězil. Dalších 18 setin ztrácel v cíli rakouský jezdec Max Kühner s Eic Coriolis des Isles. Umístil se tak druhý před Belgičanem Olivierem Philippaertsem na klisně H&M Legend of Love.
 
Ačkoliv Australanka Edwina Tops-Alexander byla s klisnou Identity Vitseroel mezi účastníky, kteří v rozeskakování chybovali, přesto mohla slavit. Díky pátému místu získala 32 bodů do tabulky Longines Global Champions Tour a ujala se tak se 152 body pozice lídra. O tři body totiž předstihla Švéda Pedera Fredricsona, jenž v Monaku nestartoval, stejně jako další v pořadí Brit Ben Maher. Na čtvrtém řádku tabulky je za ním další britský jezdec Scott Brash, jenž bral v Monaku 20 bodů a po sedmi kolech jich má 128, což je o deset více, než doposud nasbíral Španěl Sergio Alvarez Moya. 
 
Sérii Global Champions nyní čeká téměř tři týdny pauza. Osmou z celkových šestnácti zastávek bude na konci července Berlín. Po olympijských hrách v Tokiu navážou Londýn, podruhé v sezoně túra zavítá do Valkenswaardu a třetím srpnovým mítinkem bude Hamburk. V září přijdou na řadu Řím, Mexiko City a New York, finále základní části se odehraje v Šanghaji a absolutním vrcholem se stane v druhé polovině listopadu galashow světového parkuru GC Prague Playoffs v libeňské O2 areně.
 
Foto: Longines Global Champions Tour
Zdroj: tisková zpráva Longines Global Champions Tour



K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE