reklama 11C

Historicky nejúspěšnější ME má za sebou česká pony reprezentace

ikonka

Polská Strzegom se v polovině srpna stala dějištěm mistrovství Evropy pony a také Česká republika na místo vyslala své reprezentanty, konkrétně v drezuře. O celém průběhu mítinku i o výkonech jezdců jsme si povídali Janou Rosickou.
17.08.2019 16:24  |  Autor: Pavlína Záhorová  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

V sobotu 17. srpna proběhly poslední české jízdy v rámci mistrovství Evropy pony. Na start se postavila Anna Procházková a Nice Guy a společně zajeli s hodnocením 67,027 procent na 41. příčce, dále pak Nikola Feherová a Kimberly, která se umístila 51. s 64,973 procenty a o tři příčky níže dojela Zuzana Hradilová a Arturo Martini s 62,892 procenty.
 
Předsedkyně pony komise Jana Rosická celý reprezentační výjezd vyhodnotila takto:
 
Na mistrovství Evropy pony jsme měli zastoupení v drezurní části, vyslali jsme čtyřčlenný team. Z celkového počtu šedesáti pony dokončilo čtyřiapadesát dvojic. Oslabení bohužel potkalo i náš team, když se před prvním startem v boxe zranil kůň Vegas, který celou sezonu podával vyrovnané výkony. Úroveň pony i jezdců byla dle očekávání opravdu vysoká a výkony byly naprosto profesionální, vítěz získal 78 procent!"
 
A jak hodnotíte jednotlivé výkony českých jezdkyň?
 
Děvčata se předvedla velmi dobře. Nejlépe si vedla Anna Procházková, plynulé a bez hrubých chyb zajeté úlohy předváděla i Nikola Feherová. Historicky se jedná o nejúspěšnější účast na Mistrovství Evropy. S vyspělými státy je stále ještě těžké se srovnávat - rutinovanost a zkušenosti jezdců a kvalita pony sice velmi stoupá, ale cesta vpřed je ještě dlouhá.
 
Dokázala byste shrnout ze svého pohledu rovněž skokovou část?
 
Do skokové části jsme bohužel žádnou dvojici s odpovídající výkonností neměli. Výška až 135 centimetrů a technická náročnost parkurů byla opravdu na evropské úrovni. Zde bylo jasně vidět, že připravenost na tuto obtížnost nelze podcenit. Dechberoucí výkony zde předváděli jezdci Irska a Anglie, kde bylo při rozeskakování na první pohled jasné, že je 'o zlato'. Věřím vsak, že správně nastavenými podmínkami a motivací dosáhneme toho, že ČR opět bude schopna vyslat pony i na skokovou část mistrovství Evropy. Jako opravdu velký problém vidím ovšem i to, že na takovémto meetingu prakticky nevidíte pony menšího než 149 - 151 centimetrů. Komise opět tedy předloží úpravu naší legislativy, abychom měli lepší šanci se posunout na mezinárodní úroveň.
 
Závěrem bych chtěla ještě poděkova MVDr. Petru Eimovi, který našim pony poskytoval prvotřídní servis po celou dobu mistrovství Evropy.
 
Kompletní výsledky mistrovství Evropy pony můžete sledovat ZDE.
 
Foto Jana Rosická




Štítky: MEponydrezura
reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE