reklama 11C

Ladislav Krulich: Velké množství účastníků obou MČR nás překvapilo

ikonka

Od čtvrtka 15. srpna startuje ve Zduchovicích mistrovství ČR dětí a juniorů v parkurovém skákání 2019. V následujícím týdnu na něj naváže republikový pony šampionát ve skocích a v drezuře. „Obrovská účast nás překvapila,“ říká Ladislav Krulich.
14.08.2019 10:00  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Účast jak při mistrovství České republiky dětí a juniorů v parkurovém skákání, tak při následujícím republikovém šampionátu pony ve skocích a v drezuře předčila veškerá očekávání pořadatelů. 
 
„Na obě mistrovství máme obrovskou účast, kterou dosud nepamatujeme. Dokonce jsme si říkali, zda se nejedná o chybné údaje, neboť jsme pro první mítink napočítali kolem 230 koní a v případě poníků je to ještě téměř o padesát víc. Museli jsme vyklidit i malou halu, kde jsou nyní další boxy na ustájení. Účast je tedy letos mimořádná, což nás samozřejmě těší,“ říká ředitel závodů Ing. Ladislav Krulich. 
 
Děti a junioři začnou soutěžit v pátek 16. srpna. Ve stejný den je čeká od 20.00 hodin slavnostní nástup, který zakončí fire show. Na sobotu organizátoři připravují v letní restauraci riders party, jejíž začátek je plánován taktéž na 20. hodinu. „Tradičně nemůže chybět ani náš food festival. Snažili jsme se ještě vylepšit cateringové služby, takže se mají účastníci i diváci na to těšit,“ láká Ladislav Krulich. 
 
Mistrovství České republiky dětí na pony vypukne ve čtvrtek 22. srpna. Již ve středu však proběhne finále Národního poháru České jezdecké federace ve stylovém skákání. Závodní série ve Zduchovicích bude pokračovat i v dalších týdnech. Na přelomu srpna a září se tam koná Z-festival mladých koní a na další víkend se do tohoto jezdeckého centra u Kamýku nad Vltavou chystají účastníci finále seriálu Channel Star. „My jsme na takto dlouhé série závodních mítinků již zvyklí. V červnu a v červenci se konalo dokonce šest závodů v řadě,“ konstatuje ředitel areálu. 
 
Zduchovičtí pořadatelé již plánují i vrcholné akce na příští rok a podle očekávání mají zájem opět o více mistrovství republiky. „Budeme žádat o všechny tři – tedy parkurové dětí a juniorů, resp. U25 a seniorů, ale také pony ve skocích a v drezuře,“ dodává Ladislav Krulich. Zájemci o technicko-organizační zajištění mistrovství ČR a mezinárodních závodů v roce 2020 již nemají mnoho času na podání oficiálních žádostí. Termín uzávěrky je ve čtvrtek 15. srpna. Formuláře jsou k dispozici na www.cjf.cz.
 
Podrobnosti o akcích konaných ve Zduchovicích najdete na adrese www.zavody-zduchovice.cz.
 
Ilustrační foto Josef Malinovský




reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE