reklama 11D

Eckermann zvítězila v Grand Prix Miami Beach. LGCT vede dál Beerbaum

ikonka

Průběh, který čekal asi málokdo, měla Grand Prix Miami Beach, jež byla druhým kolem Longines Global Champions Tour 2022. Vítězkou se stala Němka Katrin Eckermann. Pozici lídra si dál drží její krajan Ludger Beerbaum.
17.04.2022 11:02  |  Autor: Josef Malinovský  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D


Do rozeskakování Longines Global Champions Tour Grand Prix Miami Beach postoupilo celkem šest dvojic. Mezi nimi dvě německé, které však nepatří mezi absolutní světovou špičku. V žebříčku Mezinárodní jezdecké federace se drží v druhé stovce. Pro Katrin Eckermann v sedle devítileté klisny Cala Mindia však přesto skončila tato prestižní soutěž pohádkovým koncem. Do rozeskakování nastupovala až v úplném závěru a dokázala o více jak sekundu porazit do té chvíle vedoucího Ira Shane Sweetnama na valachovi Alejandro. Ten skončil nakonec druhý. 

Z třetí příčky se radoval teprve čtyřiadvacetiletý Belgičan Thomas Gilles v sedle jedenáctileté klisny Luna van het Dennehof, pro něhož to bylo první pódiové umístění v této prestižní parkurové sérii. Od Sweetnama jej dělily pouhé čtyři desetiny sekundy. Posledním, kdo dokázal překonat základní kolo i rozeskakování bez penalizace, byl druhý z Němců, Tobias Meyer s valachem Greatest Boy – H. Velmi rychlý byl irský jezdec Darragh Kenny na hřebci Volnay du Boisdeville. Jeho čas 34,63 by však o pět setin na vítězství nestačil. V kombinaci s jednou chybou se musel spokojit s pátou příčkou. Přesně o sekundu pomalejší a se stejným počtem čtyř trestných bodů dokončil Ben Maher s hřebcem Faltic HB na šestém místě. 

Katrin Eckermann je teprve druhou ženou, která zvítězila v LGCT Miami Beach Grand Prix. „Nemám slov, byla to dlouhá cesta, mám Calu Mindii od jejích šesti let a je to její první Longines Global Champions Tour, ale i první Grand Prix na úrovni CSI5*. Jsem opravdu hrdá, že se nám podařilo vyhrát, jsem doslova ohromena,“ konstatovala krátce po soutěži. „Na své koně netlačím, protože jsou ještě mladí. Jen si užívám, že jsem součástí týmu a doufám, že nás čeká skvělá sezona. Začátek byl skvělý,“ dodala jezdkyně, která je druhou držitelkou takzvané zlaté vstupenky do Super Grand Prix, která se uskuteční v rámci galashow světového parkuru Global Champions Prague Playoffs v libeňské O2 areně. 

Tím prvním šťastlivcem, který se již od prvního kola LGCT v katarském Dauhá může těšit do Prahy, je Němec Ludger Beerbaum, ten si za 18. místo s klisnou Milou připsal v Miami do žebříčku 19 bodů a s celkovými 59 body stále vede. Druhý je Michael Duffy s 57 body, třetí pak další z úspěšných Němců Christian Ahlmann, jenž má 53 bodů. V Miami dokončil na valachovi Mandato van de Neerheide šestnáctý. Před pátou Katrin Eckermann se 40 body je s jednobodovým náskokem Nizozemec Bart Bles. 

Třetí kolo Global Champions proběhne již za dva týdny v Mexico City. Závodit se tam bude od 28. dubna do 1. května. Koně tam odletěli přímo z Miami již v noci na neděli, zatímco velká část evropských jezdců se vrací na domovský kontinent, kde v mezičase absolvují s jinými koňskými svěřenci další skokové závody. 

Foto: poskytlo tiskové středisko LGCT
Zdroj: tisková zpráva LGCT




Sledujete novinky o koních, jezdectví a dostizích na Jezdci.cz a pouštíte si pravidelně vysílání EquiTV.cz a EquiRadia.cz? Máme pro vás novinku - spouštíme Fancluby Jezdci.cz a EquiTV.cz EquiRadio.cz, jejichž prostřednictvím můžete podpořit další existenci našeho zpravodajství.

Zaplacením ročního nebo půlročního příspěvku umožníte, aby veškerý redakční obsah s výjimkou bonusů pro členy fanclubu zůstal nadále volně přístupný všem uživatelům a přímo se tak budete podílet i na propagaci všech koňských sportovních disciplín. Zároveň dostanete přednostní přístup k velké části našich materiálů, které si můžete přečíst v časovém předstihu, pravidelnou možnost získat různé slevy na zboží našich partnerů a účast v soutěžích o ceny.

Roční členství ve Fanclubu Jezdci.cz stojí 600 Kč, půlroční příspěvek je 300 Kč. Pokud chcete být členem obou fanklubů Jezdci.cz i EquiTV.cz, můžete využít zvýhodněnou variantu 1000 Kč (roční) a 500 Kč (půlroční). Další podrobnosti najdete na tomto odkazu.

Newsletter a komunity na síti

Kromě největšího českého serveru o koních Jezdci.czinternetové televize EquiTV a stále populárnějšího EquiRadia pro vás připravujeme i pravidelný newsletter Jezdecký zpravodaj, který jednou týdně shrnuje vše podstatné z koňského dění a každý pátek ho doručujeme přímo do vašeho e-mailu.

K odběru toho nejlepšího z našeho zpravodajství se můžete přihlásit ZDE!

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i prostřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz

FB Jezdci.cz

FB Jazdci.sk

FB EquiTV.cz a EquiRadio.cz


reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE