reklama 11C

Double Heleny Voršilkové v Drážďanech, zvítězil i slovenský Wirrwarr

ikonka

Trenérka Helena Voršilková spojila v Drážďanech síly s mladým jezdeckým talentem Leonem Wolffem a vytěžila dvě handicapová vítězství s Loulou's Jackpot a Belinda Too. Dařilo se i slovenským barvám, když 52 kg nosící Wirrwarr zaskočil domácí soupeře.
07.05.2021 18:20  |  Autor: Martin Cáp  |  Rubrika: Dostihy  |  FANCLUB  |  APLIKACE
reklama 12C

Nebývalou bilanci v drážďanských handicapech v pátek zaznamenaly české a slovenské stáje. Trenérka Helena Voršilková slavila double díky veteránům Loulou’s Jackpot a Belinda Too v barvách Stall Carlsberg, jedno vítězství si připsal i Marcel Mihalík prostřednictvím pětiletého Wirrwarra.

Voršilková, kterou v Drážďanech zastupovala asistentka Natalie Arendsen, angažovala na oba své vítěze mladého jezdce Leona Wolffa. Ten v trojkovém handicapu Preis der Freiberger Brauerei (2000 m, 5000 eur) navážil 51,5 kg a dovedl devítiletého Loulou’s Jackpot k jeho prvnímu vítězství od října 2017.

Valach odskakující jako outsider 15:1 triumfoval jistě o 1 délku, druhý český zástupce Mon Cheri uzavřel doběh na sedmém místě.

 

Živě: Most vyhlíží první vrchol sezony. Sledujte Jarní cenu klisen

 

"Loulou’s Jackpot dobře odskočil, tak jsem ho zaparkoval na pozici a počkal. V cílové rovině dobře zareagoval na pobídky, bylo to nakonec docela snadné," řekl po doběhu Wolff, lídr německého šampionátu mladých jezdců a aktuálně čtvrtý muž celkového žebříčku.

Výbornou stájovou formu svěřenců Heleny Voršilkové v závěru odpoledne potvrdila osmiletá Belinda Too, která rovněž o jednu délku uhájila vítězství ve čtyřkovém RaceBets Podcast Champions-Rennen (1400 m, 3500 eur). Wlastina doběhla pátá a Bobesh sedmý.

Jeden úspěch zaznamenaly i slovenské barvy, když pětiletý ryzák Wirrwarr pod Michalem Abíkem velkým speedem ovládl trojkový handicap Jubiläumsrennen "130 Jahre Rennbahn Dresden-Seidnitz"  (1500 m, 5000 eur). 52 kilogramů nosící svěřenec Marcela Mihalíka dokázal v Drážďanech zvítězit už předloni, tentokrát mu však sázkaři nevěřili a odskakoval s kursem 175:10.

Z dalších koní v českém tréninku získali v Drážďanech třetí místa tříletá Naussa a ostřílený Kaisertaler, třetí svěřenec Heleny Voršilkové na dotované pozici.

 

Krátce z turfu

 

Doplnění termínové listiny v Pardubicích schválilo Prezidium Jockey Clubu ČR na základě žádosti pořadatele. Kromě mítinků 22. května a 26. června se na hlavním překážkovém závodišti uskuteční dostihy i v pátek 25. června. Vrcholem programu čítajícího šest dostihů budou proutěné překážky II. kategorie na 3400 metrů. Podrobnosti najdete ve Věstníku českého turfu.

Foto: Deutscher Galopp




K odběru se přihlašte ZDE!

 

Nový Jezdecký zpravodaj vychází každý pátek a je zcela zdarma. Přímo do vašeho e-mailu vám jednou týdně doručíme to nejzajímavější z našich webů - zpravodajství napříč disciplínami, rozhovory, podcasty i videa. Už nikdy vám nic podstatného z našeho servisu neunikne!

 

Novinky z jezdectví a dostihů můžete sledovat i protřednictvím našich specializovaných skupin na Facebooku! Spravujeme pro vás:
 

Máme rádi parkury Jezdci.cz

Máme rádi dostihy Jezdci.cz

Máme rádi drezuru Jezdci.cz

Máme rádi vozatajství Jezdci.cz

Máme rádi všestrannost Jezdci.cz

Máme rádi reining a western Jezdci.cz

Máme rádi voltiž Jezdci.cz

Máme rádi vytrvalost Jezdci.cz

Máme rádi pony sport Jezdci.cz


reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE