Ayache vyhrál páteční GP v Brně. Civišová zapsala 87 procent v CDIYH

ikonka

V pátek 24. června odstartoval v Brně na Panské líše další ročník tradičního mezinárodního drezurního mítinku CDI-W. Grand Prix v rámci tří hvězd vyhrál Francouz Alexandre Ayache. Dařilo se Petře Miki Civišové, která ovládla CDIYH.
24.06.2022 20:20  |  Autor: Lucie Spiwoková  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB


 

Hned v první den závodů CDI Brno, tedy 24. června, se jelo deset úloh. Nejvyšší úroveň měla Grand Prix v rámci CDI3*, kterou vyhrál Francouz Alexandre Ayache v sedle klisny Jolene. Jeho výkon měl hodnotu 69,891 procent. Tento jezdec už v minulosti v Brně dokázal vyhrát Grand Prix kür bodovaný do Světového poháru
 
V úloze St. George se nejvíc dařilo moldavské dvojici Alisa Glinka a Jewel Star, která dostala přes 71 procent. Nejvýše postavený Čech v této úrovni byl Jan Zamec na Dr. House H, který dojel čtvrtý. Stejnou příčku získala česká dvojice Nikola Feherová a Gallileus vd Berkenhoeve v rundě pro mladé jezdce. Sportovci do 25 let měli na programu úlohu IM-II, kterou zajel nejlépe Polák Filip Kowalski v sedle klisny Bel Fleur. Jejich známka měla hodnotu bezmála 70 procent.
 
Vysoko ohodnotili rozhodčí výkon Petry Miki Civišové, která závodila s šestiletou hanoverskou klisnou Famosou v rundě pro mladé koně CDIYH a zapsala celých 87 procent! Radost dělali českým fanouškům i účastníci kategorie dětí. České dvojice obsadily tři nejvyšší příčky. Vyhrála Anna Marie Křížová s Diamantinou, druhá byla Veronika Sedláčková na Givestě a třetí místo získala Anna V. Sigismondi s No Fear vd Bruel.
 
V pony túře se Veronika Sedláčková umístila na páté příčce, sedlala Lorda S a zapsala skoro 67 procent. Hned za ní pak dojela Zuzana Hradilová na Arturo Martini. Anna Procházková s hnědákem Roncevallem OLD skončila sedmá v CDIJ.
 
Foto Stanislav Pitela