reklama 11C

Tým Montreal Diamonds míří do finále GCL do Prahy

ikonka

Finále seriálu Global Champions League 2018, které se uskuteční v prosince během galashow světového parkuru v Praze, se nezadržitelně blíží. Jistými účastníky premiéry zbrusu nového formátu jsou členové týmu Montreal Diamonds.
30.08.2018 17:23  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

 
Montreal Diamonds figurují pouhá dvě kola před koncem základní části seriálu na šesté příčce bodování. Do rozhodujícího klání takzvaného Super Cupu, který se odehraje od 13. do 16. prosince v pražské O2 areně při mítinku Prague PlayOffs, postoupí šestnáct nejlepších celků. Členům tohoto družstva by tak účast neměla uniknout.
 
V seriálu GCL se pohybují špičkoví jezdci a koně, sestava tohoto družstva však čítá dvě absolutní esa mezi světovou elitou. Prvním z nich je nizozemský reprezentant Harrie Smolders, který je aktuální jedničkou žebříčku Mezinárodní jezdecké federace FEI. Jde tedy o momentálně nejúspěšnějšího jezdce planety. V roce 2017 se stal vítězem celoročního bodování jednotlivců Longines Global Champions Tour. V sezoně 2018 se podílel na vítězství Montreal Diamonds v pařížském kole, v němž zaznamenal dvě bezchybná kola. Sedlá vynikající koně, k těm nejlepším patří hřebci Emerald a Don VHP Z.
 
Dalším z velkých jmen v soupisce týmu je Kanaďan Eric Lamaze. Ten má ve své sbírce stříbro z týmové soutěže na olympiádě v roce 2008, navíc při týchž hrách ovládl soutěž jednotlivců. O osm let později se rozeskakoval na olympiádě v Riu o zlato a dojel třetí. Pravidelně se kvalifikuje do Světových jezdeckých her. Těch se účastnil již šestkrát, stejně jako finále Světového poháru. Jeho stájovou jedničkou je klisna Fine Lady 5. V seriálu letos sedlá i valacha Chacco Kida. V žebříčku FEI má pozici číslo tři.
 
Dalším z členů Montreal Diamonds je irský jezdec Mark McAuley, který se blýskl letos s Miabellem dvěma nulami v devátém kole v Monaku, kde pomohl celku k třetí příčce. Čtrnáctiletý valach Miabello je také jeho největší oporou v ligových soutěžích. 
 
Izraelská jezdkyně Danielle Goldstein reprezentuje také barvy Montrealských diamantů. V roce 2017 vyhrála Grand Prix LGCT v Cascais v Portugalsku. Pravidelně se účastní kontinentálních mistrovství a také závodila na Světových jezdeckých hrách v Caen v roce 2014. Největších úspěchů dosahuje s dvanáctiletou klisnou Lizziemary.
 
Každý tým má ve svých řadách minimálně jednoho člena ve věku do 25 let. Tuto úlohu v Montreal Diamonds plní Belgičan Jos Verlooy. Ten patří k prvotřídním evropským jezdcům. Ve svých dvaceti letech dojel pátý ve finále Světového poháru v Las Vegas. Má stříbro s belgickým družstvem z mistrovství Evropy 2012 a pravidelně závodí mezi seniory na nejvyšší pětihvězdové úrovni. Nejlepšími koňmi, které má k dispozici jsou třináctiletý hřebec Caracas a o rok mladší valach Sunshine.
 
Seriál zažije ještě dvě kola, a to v Římě od 6. do 9. září a o dva měsíce později v Dauhá. Poté již zamíří šestnáct nejlepších celků do Prahy! Vstupenky na galashow světového parkuru Global Champions Prague PlayOffs 2018 jsou v prodeji v síti Ticketportal.cz. Další podrobnosti najdete na adrese www.gcglobalchampions.com a www.pragueplayoffs.com.
 
Foto Stefano Grasso/GCL



reklama 13B

NEPŘEHLÉDNĚTE