reklama 11B

Premiérových pět hvězd v Sopotech okusí i Češi

Poprvé v historii se konají od 4. do 7. 6. v polských Sopotech závody CSIO s úrovní 5*. V předchozích letech se tento tradiční mítink pyšnil „pouhými“ 4 hvězdami. Premiéru takto náročného závodu okusí i dva čeští jezdci: Aleš Opatrný a Ondřej Zvára.
03.06.2015 12:05  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

České barvy bude v Sopotech obhajovat také Ondřej Zvára s Cento Lanem. Ilustrační foto: archiv Jezdci.cz

V rozpisu závodů, které jsou zapsány do seriálu Furusyyia Nations Cup a sbírají v něm body národy zařazené do divize 2, bohužel český tým nefiguroval mezi pozvanými. Osobní pozvání obdrželi pouze dva čeští jezdci do soutěží jednotlivců a to Aleš Opatrný a Ondřej Zvára. Český tým tak v poháru národů bude chybět. Naše dvě želízka v ohni ale mohou bodovat do Longines žebříčku parkurových jezdců, kam se započítává hned pět soutěží. Čtvrteční klasická soutěž na čas na překážkách do 150cm, páteční Pohár národů, v sobotu honební soutěž č. 7, na 150cm překážkách a 8 klasická do 160cm a pochopitelně nedělní Grand Prix s překážkami do 160cm. Pohár národů je kvalifikační soutěží pro letošní evropské mistrovství v Cáchách a také pro olympijské hry 2016. 
 
Aleš Opatrný přihlásil do Sopot tři své svěřence. Oldenburského valacha Acovara, s nímž se podílel na nedávném úspěchu českého týmu v Poháru národů v Linci, holandskou ryzku Berlinu a valacha Wladimira S. Ondřej Zvára jede do Polska s dvěma koňmi, hřebcem Cento Lanem, s kterým je také nepostradatelným členem pohárového týmu České republiky a s devítiletým Cardiffem Dwerse Hagen Z. Dá se předpokládat, že do nejtěžších soutěží Aleš Opatrný osedlá Acovara a Ondřej Zvára zvolí Cento Lana. 
 
Podrobné informace o CSIO5* Sopoty najdete zde



reklama 13A

NEPŘEHLÉDNĚTE