reklama 11C

Pohár národů při CSIO5 v Říme vyhráli Britové

Ve hvězdně obsazené soutěži Poháru národů při CSIO na Piazza di Siena v Římě zvítězil tým Velké Británie. Britové si tak zapsali do série Furusiyya Nations Cup 100 bodů v divizi 1. Té ale přesto průběžně vévodí Francie...
22.05.2015 22:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D

Vítězný britský tým v Římě. Foto FEI.org
 
Družstvo Velké Británie mohlo být složeno pouze ze členů rodiny Whitakerových, v Římě jich startuje celkem pět, ale nakonec vedoucí ekipy kromě Michaela, Roberta a Johna Whitakerových postavil na start Holly Gillot. Její výsledek s valachem Dougle Douglas z prvního kola se škrtal, udělala tři chyby, zatímco její týmoví kolegové šli všichni čistě. V druhém kole ale už nezaváhala. Nejhorším výsledkem byla jedna chyba Roberta Whitakera, po jejímž škrtnutí zůstal na kontě Britům jediný bod, který si vysloužil Michael Whitaker za překročení času.
 
Druzí dokončili Nizozemci. Jur Vrieling s hřebcem Vdl Zirocco Blue N.O.P a Maikel Van Der Vleuten s Vdl Groep Verdi Tn N.O.P. nechybovali ani v jednom kole. Další z členů týmu také jezdec světového formátu Gerco Schröder na Glock'S Cognac Champblanc chyboval v prvním kole dvakrát a jeho výsledek se škrtal. V druhém kole napravil vše čistou jízdou. Hvězda roku 2014 Jeroen Dubbeldam si s valachem Zenith SFN N.O.P. v každém kole připsal po 4 bodech. Takže v druhém kole to byl pro změnu on, jehož výsledek byl z bodového konta týmu smazán. Nizozemcům tedy zůstaly 4 body a celkové druhé místo. Třetí dojeli s osmičkou Švédi.
 
Průběžné pořadí Furusyyia Nations Cup v nesmírně těžké konkurenci divize 1 vede po třetím kole Francie před druhou Itálií a třetí Belgií.
 
Kompletní výsledky najdete na webu www.longinestiming.com. Více informací na webu pořadatele www.piazzadisiena.org a na www.fei.org
 
Připravila Lucie Spiwoková



reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE