reklama 11D

Furusiyya FEI Pohár národů v Odense vyhrála Belgie

V druhém kole Furusiyya FEI Poháru národů v Odense – divize Evropa 2 – se nejlépe vedlo týmu Belgie. Druhá se umístila Británie před třetí Itálií. Celkem se na startu představilo 13 družstev. Čtvrté místo patří Irsku, páté Norsku, šesté Ukrajině...
22.05.2015 09:46  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12D
...sedmé Švédsku a osmé Německu. V polovině soutěže byla Belgie v čele společně s Británií se stejným výsledkem jednoho trestného bodu. Rozhodliposlední jezdci obou týmů
 

Vítězný belgický tým ve Furusiyya FEI Nations Cup™ Jumping 2015 Europe Division 2 v Odense: (L to R) Jeromy Guery, Wilm Vermeir, šéf ekipy Maurice van Roosbroeck, Catherine von Roosbroeck a Gilles Dunon. Foto FEI/Annette Boe Østergaard
 
Autorem parkurů byl Bo Bak Andersen z Dánska. V prvním kole nastavil čas na 78 vteřin. Mnoho jezdců se do časového limitu nevešlo. Po prvním kole tak první dvě družstva měla po jednom trestném bodu právě za čas. Hned za nimi byla Ukrajina se 4 tr. b. a Itálie s 9 tr. b.
 
Do druhého kola postoupilo jen osm družstev. Německu se nedařilo ve druhém kole o nic víc než v prvním. Irský tým měl v druhém kole dvě čisté jízdy (Capt Geoff Curran s Mullaghbane a Thomas Ryan s Caribo), Michael Duffy s Cortina měli jeden tr.b. za čas. Zato Ukrajině se druhé kolo nepovedlo a Cassio Rivetti i Ferenc Syentirmai nasbírali každý po 17 tr. b.  I přes to, že Rene Tebbel s 9letým Suspens Floreval absolvoval obě kola bezchybně a Katharina Offel v druhém kole získala 4 tr. b., s celkovým skóre 21 tr. b. se družstvo posunulo až na šesté místo. 
 
Emanuele Bianchi (Vadetta v Mettenhof), Luigi Polesello (Panama Tame) a Filippo Bologni (Fisdesign Chopin) z týmu Itálie si každý odnesli po jednom trestném bodu za čas a posunuli se tak na třetí místo. O vedoucí pozici tedy bojoval tým Británie a Belgie. 
 
Harriet Nuttall z Británie jednou chybovala, první jezdec belgického týmu Gilles Dunon šel čistě. Britské šance poklesly ještě více při startu Chloe Winchester, která dokončila s 9 tr. b., protože druhá jezdkyně z Belgie Catherine van Roosbroeck si zapsala výsledek 4 tr. b. Ovšem Emma O’Dwyer zopakovala svůj bezchybný výkon z prvního kola a výsledek obou týmů byl před posledními jezdci vyrovnaný, protože kdyby poslední jezdci absolvovali bez chyby, oba týmy by měly 5 tr. b. 
 
Poslední jezdkyně za tým Velké Británie Julie Andrews jednou chybovala a nechala tak prostor Jerome Guerymu, který ovšem s 13letým Papillonem Z v prvním kole nasbíral 12 tr. b. Jerome však zachoval klid a dokončil parkur bez zaváhání s čistým kontem a belgickému týmu tak zajistil vítězství. 
 
Kvalifikační body do finále sbíralo Norsko na pátém místě. Žebříček divize Evropa 2 vede Ukrajina před Finskem a Českou republikou. Třetí kvalifikační kolo divize Evropa 2 se uskuteční v Lisabonu. 
 

Výsledky: 

1. Belgie 5 tr. b.: Fou de Tol v. Kelhoeve (Gilles Dunon) 0/0, Gautcho da Quinta (Catherine van Roosbroeck) 0/4, Garrincha Hedoniste (Wilm Vermeir) 1/8, Papillon Z (Jerome Guery) 12/0.
 
2. Velká Británie 9 tr. b.: A Touch Imperious (Harriet Nuttall) 0/4, Avoca Valkyrie (Chloe Winchester) 1/9, HHS Figero (Emma O’Dwyer) 0/0, Ayrton (Julie Andrews) 9/4.
 
3.  Itálie 12 tr. b.: Vadetta v. Mettenhof (Emanuele M. Bianchi) 8/1, Panama Tame (Luigi Polesello) 1/1, Fixdesign Chopin (Filippo Bologni) 0/1, Corbanus (Giampiero Garofalo) 13/Ret.
 
4. Irsko 15 tr. b.: Javas Keltic Mist (Brian Cournane) 1/5, Mullaghbane (Capt Geoff Curran) 9/0, Cortina (Michael Duffy) 12/1, Caribo (Thomas Ryan) 4/0.
 
5.  Norsko 24 tr. b.: Buckle Up (Ole Kristoffer Meland) 5/4, Bokal (Victoria Gulliksen) 5/1, Virtuose d’Hyrencourt (Therese S. Henriksen) 9/0, Clarkes Ferro (Dag Ove Kingsroed) 20/Ret.
 
6.  Ukrajina 25 tr. b.: Charlie (Katharina Offel) 4/4, Chataga (Cassio Rivetti) 8/17, Cassuci (Ferenc Szentirmai) 0/17, Suspens Floreval (Rene Tebbel) 0/0.
 
7. Švédsko 26 tr. b.: Oz de Breve (Evelina Tovek) 8/4, Equita van’t Zorgvilet (Jonna Ekberg) 4/5, Romane du Theil (Charlotte Mordasini) 5/0, Uchin Imperio Egipcio (Petronella Andersson) 12/Ret.
 
8. Německo 49 tr. b.: Queen Mary (Jan Wernke) 0/8, Carena (Miriam Schneider) 4/13, Corvin (Tim Rieskamp-Goedeking) 20/4, Cashflow (Joerg Naeve) Elim/Ret. 
 
 

Žebříček Furusiyya FEI Poháru národů 2015 Divize Evropa 2 po druhém kole:

1. Ukrajina - 180
2. Finsko - 145
3. Česká republika - 100
4. Norsko - 100
5. Polsko - 75
6. Turecko - 60
7. Dánsko - 60
8. Maďarsko - 55
9. Rakousko - 50
10. Slovensko - 45
11. Rusko - 40
12. Bulharsko - 35
 
Připravila Veronika Kratochvílová
Zdroj: www.fei.org



reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE