reklama 11A

Parkurový žebříček FEI má po roce nového lídra

ikonka

Přesně po roce se změnilo obsazení nejvyšší pozice na světovém žebříčku parkurových jezdců. Kent Farrington už není jednička. Mezinárodní jezdecká federace vydala k 30. dubnu aktualizaci a novým lídrem je Nizozemec Harrie Smolders.
08.05.2018 10:50  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12C
Harrie Smolders je poprvé v kariéře lídrem žebříčku FEI. Foto: FEI / Libby Law
 
Několik zajímavých posunů zažil skokový žebříček FEI se začátkem května. Po dvanácti měsících kralování vystřídal Američana Kenta Farringtona nizozemský reprezentant Harrie Smolders. Farrington je druhý. 
 
Další dvě příčky zůstávají beze změn. Třetí místo drží Peder Fredricson (SWE) a čtvrtý je Kevin Staut (FRA). Mírný vzestup v rámci TOP10 zaznamenal Henrik von Eckermann ze Švédska, který se posunul o jednu příčku na pozici číslo pět. Šestý je Američan Mclain Ward a světovou sedmičkou je po propadu o dvě místa Simon Delestre (FRA).
 
Do nejlepší desítky proklouzli nově dva němečtí zástupci. Marcus Ehning je na osmém místě a desátý je Daniel Deusser, který za poslední měsíc vystoupal o sedm stupníků vzhůru. Na deváté příčce je Steve Guerdat (SUI).
 
Výrazný posun vpřed o deset pozic si zajistila i Beezie Madden (USA), pomohlo jí hlavně vítězství ve finále Světového poháru. Momentálně je jedenáctá.
 
Nejvýše postaveným českým jezdcem je Aleš Opatrný na příčce číslo 255, oproti dubnu si o jedenáct míst polepšil. Mezi tři sta jezdců světa se počítá i Ondřej Zvára. 
 

Žebříček FEI si můžete prohlédnout tady




reklama 13D

NEPŘEHLÉDNĚTE