reklama 11D

Werth i nadále ve vedení drezurního žebříčku FEI

ikonka

Aktualizace drezurního žebříčku FEI k 28. únoru přinesla změny nejen v elitní trojici. Zatímco první dvě příčky si i nadále drží Němky Isabell Werth a Sönke Rothenberger, nově se na bronzovou příčku postavila dánská reprezentantka Cathrine Dufour…
07.03.2018 17:20  |  Rubrika: Sport  |   FANCLUB
reklama 12B

S výrazným náskokem se s celkovým počtem 2948 bodů drží ve vedení drezurního žebříčku FEI Němka Isabell Werth, a to spolu s Weihegold OLD. Stejné jezdkyni navíc patří další dvě příčky v TOP10, konkrétně páté místo s koněm Emilio 107 a hned následující místo s koněm Don Johnson FRH.

Ke změně nedošlo ani na druhé pozici žebříčku, která patří s 2586 body další německé dvojici Sönke Rothenberger a Cosmo 59. Nově se do elitní trojky probojovala Dánka Cathrine Dufour v sedle koně Atterupgaards Cassidy. Ta ztrácí na druhou dvojici pouhé tři body.

Čtvrté místo i nadále patří americké jezdkyni Lauře Graves spolu s koněm Verdades. Beze změny je i sedmá pozice Dorothee Schneider spolu s koněm Sammy Davis Jr. O jednu příčku si polepšila Němka Helen Langehanenberg v sedle Damsey FRH, které patří nyní osmé místo. Se dvěma koňmi pak v TOP10 stojí švédský jezdec Patrik Kittel, kterému náleží deváté místo v sedle koně Deja a nově také místo desáté spolu s koněm Delaunay OLD.

Nejvýraznějšího skoku v žebříčku mezi padesátku nejlepších dosáhla jednoznačně britská dvojice Emile Faurie a Delatio, která se z původního 157. místa posunula na nynější 34. pozici. Obrovský posun mezi nejlepších sto dvojic žebříčku se pak podařil dvojici startující v barvách Dominikánské republiky Yvonne Losos De Muniz a Foco Loco W. Ta totiž z původního 474. místa nyní obsadila 81. příčku.

Nejvýše postavenou českou dvojící zůstává i nadále Pavla Rubíčková, která počítá spolu s koněm Xangai 1169 bodů a patří ji 239. místo. Na 605. příčce pak stojí Fabrizio Sigismondi a Trevis s 296 body.

Kompletní drezurní žebříček FEI najdete POD TÍMTO ODKAZEM




reklama 13C

NEPŘEHLÉDNĚTE